buna ziua,acum ceva timp am cumparat o masina inmatriculata pe Arges,cu taxa platita,dovada de la ANAF aproape toate in regula,numai ca ...pe spatele talonului era scris increedintata catre...am fost sa fac programare la RAR dar surpriza,mi-au spus ca au calculatoarele blocate...am tot insistat saptamani la rand,dar culmea e ca au fost deblocate odata cu intrarea timbrului de mediu 2013.Evident am ca am reincercat sa depun actele pentru transcriere de proprietate,numai ca in afara de adeverinta de la ANAF,acum au nevoie si de chitanta...lucru care eu nu il am.Ce e de facut???precizez ca masina a fost achizitionata de la un tip de samsar care nu are numele pe nici un act al masinii...eu detin toate actele masinii plus actul de vanzare cumparare.va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru deranj.
Chitanţa de plată a taxei nu este transmisibilă, ea a fost emisă nominal, pe numele persoanei care a achitat taxa de poluare. În opinia mea este suficientă dovada de la organul fiscal prin care se adevereşte că pentru autoturismul respectiv s-a achitat taxă de poluare. Puneţi-le la dispoziţie toate documentele necesare pentru înmatriculare, iar dacă vă refuză solicitaţi-le comunicarea în scris a refuzului şi temeiul legal.
Am fost cu toate documentele necesare,la care ei au insistat sa le duc cel putin o copie dupa chitanta,ba chiar mi-au spus ca masina rezulta cu taxa platita.Cand am cerut in scris comunicarea refuzului,mi-au spus ca oricum nu pot face nimic deoarece au calculatorele din nou blocate.Am sa mai incerc odata saptamana viitoare...daca aveti si alte idei in legatura cu cazul meu,va sunt recunoscator pentru raspuns.
intr-un sfarsit am reusit sa fac rost de un duplicat dupa chitanta de la trezorerie...dar spre uimirea mea,cei de acolo mi-au spus ca jumatate din taxa a fost recuperata.este posibil asa ceva???dupa ce am facut putin scandal si evident am fost sustinut si de alti cetateni,cei de la ANAF mi-au spus ca mai exista o sansa deoarece nu a fost recuperata toata taxa si sa astept telefon de la ei.Voi ce parere aveti.va multumesc anticipat.
Chiar daca a fost "recuperata" jumate din taxa stati linistit. Nu s-a recuperat taxa prin judecata, ci pur si simplu de-a lungul timpului au existat perioade cand se inapoia o parte din taxa (doar pe baza de cerere) din cauza ca taxa se micsora si dadea dreptul celui care a platit mai mult sa isi ia inapoi diferenta.
Deci stati linistit, va vor suna cei de la ANAF cand va iesi hartia care va atesta ca taxa este nerecuperata, hartie cu care va veti inscrie masina.
Alta intrebare as avea eu pt dvs, cum ati facut rost de copie dupa chitanta? La ce trezorerie ati fost? Cea de care apartineti dvs sau cea de care apartine primul proprietar (cel care a platit taxa). Vi s-a dat pe loc copia dupa chitanta sau ati facut vreo cerere sau ceva?
Taxa timbru poluare
bucadr
Buna ziua,
Am primit un instiintare de restituire a taxei de poluare in data de 5 februarie. Banii Trebuiau ridicati in data de 24 februarie dar de la ... (vezi toată discuția)