avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu platita degeaba
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu platita degeaba

In vederea transcrierii dreptului de prorietate in lista de documente care trebuie depuse figureaza si chitanta cu privire la taxa de poluare
Ca urmare am fost la ANAF Prahova si am depus documentele in acest sens.
Ieri am primit decizia de impunere cu care, dupa ce am platit suma dispusa am mers la politie pentru inmatriculare.
La ghiseul Politiei mi s-a spus (si scris pe un bilet) ca nu trebuia sa mi se perceapa taxa de mediu pentru ca masinile
Euro 5 inmatriculate in perioada 01.07.2007 - 31.12.2012 sunt scutite conform Legii 9/2012

Decizia de impunere poate fi contestata in termen de 30 de zile, insa am nevoie sa trec motivul exact pentru care aceasta taxa nu trebuia sa mi se impuna, iar aici am nevoie de ajutorul dumneavoastra

In cauza e vorba de auto Euro 5 motorina fabricat, importat si utilizat de importator in May 2009. In Decembrie acelasi an importatorul o vinde prin leasing unei firme romanesti de la care am cumparat-o in ianuarie 2013

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
rlutia66, utilizator
Cel mai recent răspuns: rlutia66 , utilizator 20:48, 14 Martie 2013
Din pacate nu te pot ajuta insa eu sunt in situatia in care politia imi cere sa platesc taxa de inmatriculare si refuza sa-mi accepte dosarul fara taxa platita iar ANAF refuza sa imi scoata o decizie de plata ca sa pot sa platesc aceasta taxa.
Masina este o Dacia Duster 1.5 dci cu filtru de particule, cumparata de noua din Romania, inmatriculata prima data in iunie 2010 si cumparata de mine de la primul proprietar pe 5 februarie 2013.
De atunci am facut 4 drumuri la inmatriculari auto in Pipera si alte 6 drumuri la ANAF(sector 6 ca de ei apartin) insa nimeni nu ma ajuta: politia refuza dosarul pentru ca nu am taxa platita iar ANAF sector 6 refuza sa imi calculeze taxa si mi-a eliberat o hartie in care scrie ca taxa nu a fost platita in 2010 cand s-a facut prima transcriere a masinii.

Tu vrei sa recuperezi taxa pe care ai platit-o iar eu ma chinui sa o platesc ca sa imi pot inmatricula masina.

Daca ma poate ajuta cineva as aprecia foarte mult pentru ca deja a trecut 1 luna de cand am cumparat masina si nu reusesc sa o inmatriculez pe numele meu.

Imi cer scuze daca am abuzat de topicul deschis de rlutia66.
Ca un update, s-a dus cineva pentru mine sa se intereseze la ANAF. De fapt a intrebat de ce la Politie au spus ca taxa de poluare nu se plateste in cazul meu iar ei au considerat ca se plateste. Ca raspuns i sa spus sa mearga la Politie si sa scrie pe spatele chitantei acest lucru, dupa care sa merg la ANAF ca imi dau banii inapoi.
Persoana despre care am spus ca s-a dus pentru mine e persoana in varsta, serioasa si nu cred ca a fost luata "peste picior" cu acest raspuns.

Asa ca nu mai inteleg - ANAF se supune deciziilor luate de Politie in acest caz? daca e asa, de ce mi s-a spus de la informatii, de la ANAF, sa merg la ei pentru asta?

Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
rlutia66, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto: dovada de la anaf privind taxa de poluare la al patrulea proprietar? LNE LNE Buna ziua, Astazi mi-a fost refuzata cererea de inmatriculare auto deoarece nu am adus adeverinta de la ANAF ca taxa a fost platita de primul proprietar si ... (vezi toată discuția)
Reuperare taxa auto 2010 nidac nidac Buna ziua, In ianuarie 2013 am solicitat in instanta recuperarea taxei auto (2061 Ron) platita in 2010 pentru un autoturism nou Ford Focus. Deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare anita10 anita10 O societate am achizitionat un autoturism in iunie 2009 in leasing, taxa de poluare atunci fiind 0, acum la terminarea leasingului la politie cere adeverinta ... (vezi toată discuția)