avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua, problema mea este de ordin birocratic.
Am achizitionat in urma cu 5 luni, o motocicleta SH. Apara Problema cand primul proprietar (Stefan) vinde celui de-al 2 proprietar (Ionut). Stefan merge la financiar si scoate motocicleta de la impozitare urmand sa o preia Ionut.Ionut nu o avut bunavointa sa o preia la impozitX-(. Aici intru eu in scena si fac un contract de vanzare - cumparare cu Ionut. #-oAcum as dori sa trec talonul pe numele meu (Avand talonul retras de catre Politia rutiera si credeti-ma foarte greu l-am recuperat, Nefiind "Titularul" talonului), Dar Ionut nu vrea sa o treaca si, în acelasi timp sa-o scoata de la impozit . am inteles de la cineva ca as putea sa-l actionez în instanţă pentru refuz de plata si sa radiez motocicleta pe bază Hotarari judecatoresti, apoi sa-o inmatriculez PE Numele meu = D>
Daca cineva poate sa ma ajute (macar Cu un sfat despre Procedura) v-as fi recunoscator: Help:
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
maryoos, utilizator
Cel mai recent răspuns: maryoos , utilizator 15:42, 22 Ianuarie 2010
Din punctul meu de vedere ar trebui sa il cautati pe Stefan si sa faceti contractul de vanzare cumparare direct cu el. Se pare totusi ca intre vanzarea dintre Stefan si Ionu si vanzarea dintre Ionut si dvs motocicleta nu a fost impozitata si inregistrata nicaieri, motiv pentru care Ionut poate sa isi ia si ceva amenda de la adm.financiara si de la politie. :O
Din cate am inteles de la Ionut , acesta are un numar impresionant de amenzi(de circulatie si altele):"> care deja sunt inregistrate la financiar.Acesta ar fi unul din motivele pentru care nu poate merge sa o inscrie la financiar(lipsa de fonduri).Acum as dori sa stiu cum pot rezolva eu situatia (excluzindu-l pe Ionut din ecuatie).Daca ar fi sa inchei un contract de vanzare -cumparare cu Stefan , tot as intampina unele dificultatii(acesta deja nemai fiind inscris la financiar ).As vrea sa stiu , daca ai deschid un proces lui IonutX-(, pentru incapacitate de plata(voita sau nevoita)ar fi o solutie , sa pot trece talonul pe numele meu?Si daca da , cam cat m-ar costa , aceasta distractie?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motocicleta - problema trecere pe nume arisbb arisbb Am cumparat o motocicleta si am facut contract de vanzare cumparare de mana, iar propietarul urma sa mi dea actele care mai erau necesare pentru a-mi trece ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto giony18 giony18 Buna ziua, Am cumparat o masina recent, vanzatorul a cumparat-o la randul sau de la alta persoana, a incris-o la circa financiara,dar nu a schimbat talon ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere/inscriere motocicleta! VisanGabriel VisanGabriel Salut, Am cumparat in luna iulie o motocicleta...am facut contract de vanzare cumparare in 3 exemplare 2 sunt la mine unu la propietar,mi-a predat cartea de ... (vezi toată discuția)