avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme Radiere/Inscriere motocicleta!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme Radiere/Inscriere motocicleta!

Salut,
Am cumparat in luna iulie o motocicleta...am facut contract de vanzare cumparare in 3 exemplare 2 sunt la mine unu la propietar,mi-a predat cartea de identitate,talonul si cheile,numarul de inmatriculare era pierdut...sau nu mi l-a dat propietarul.nu am radiat pe loc motocicleta ca nu se putea sambata a ramas sa o facem pe alta data...acum propietarul nu mai vrea sa dea ochii cu mine sau sa-mi trimita actele necesare sa pot inscrie motocicleta pe numele meu...ce e de facut???Multmuesc ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: VisanGabriel , utilizator 18:53, 26 Septembrie 2009
In aceasta situatie este bine pentru inceput,sa il notificati pe vanzator prin intermediul unui Executor judecatoresc ca pana la un anumit termen sa incheiati toate actele necesare vanzarii,urmand ca in caz contrar sa il actionati in justitie.
Daca nu se conformeaza trebuie introdusa actiune impotriva vanzatorului,
Este bine sa luati legatura cu un avocat pentru a va ajuta in demersurile ce le aveti de intreprins si pentru a va sustine procesul in mod profesionist.
daca totusi el radiaza motocicleta de la financiar...nu pot sa ma duc singurel la circa financiara de care apartine...respectiv galati si sa-mi iau singur stampiluta pe hartii si sa continui radierea si inscrierea pe numele meu?
Dvs. spuneti ca v a predat cartea de identitate, talonul, ati facut si contract de vanzare cumparare,cam astea sunt actele care este obligat vanzatorul sa vi le predea. Cat priveste placuta de inmatriulare pierduta ,aici aveti nevoie de ajutorul proprietarului care trebuie sa va ajute cu o cerere in numele lui pentru pierderea acesteia si obtinerea certificatului fiscal de la Primarie. In rest ,dvs.trebuie sa demarati formalitatile de inmatriculare .
Multumesc ptr. ajutor...pana la urma azi am primit certificatu ala de la financiar...dar tot nu am numerele de inmatriculare...pot sa am probleme la inscriere? certificatu a fost eliberat la 12.08.2009 are perioada de valabilitate?Pot sa mai aman inscrierea pana iau salariul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Motocicleta - problema trecere pe nume arisbb arisbb Am cumparat o motocicleta si am facut contract de vanzare cumparare de mana, iar propietarul urma sa mi dea actele care mai erau necesare pentru a-mi trece ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat ci auto Teodor68 Teodor68 Buna ziua, Speta e urmatoarea: la sfarsitul lui 2016 am cumparat o motocicleta inmatriculata in RO din alt judet pe care am luat-o in evidenta la sectia ... (vezi toată discuția)