DA cred cca aveti dreptate, regandita complet!
Ar fi o mare dovada de intelepciune a distinsilor colegisa puna pe tapet unificarea profesiilor juridice -vorbesc aici cea de consilier juridic si cea de avocat- > Apoi se pote vorbii de o modificare de o regandire a acestei legi.
da, exact la asta m-am gandit si eu si chiar am vorbit cu cativa colegi de ai mei. In situatia in care, dupa publicare nu ne vor primi dosarele sau mai rau ne vor da decizii de respingere atunci cu siguranta ca vom merge in instanta
si cred ca asa ar trebui sa procedam toti.
eu unul si inca doi sau trei colegi sigur o sa mergem sa retragem dosarul. Intr-adevar inca n u s-a pubilcat pe site-ul UNBR nici o decizie a sedintelor care au avut loc vineri si sambata, doar discutiile purtate, discutii care nu arata ca toti ar fi foat de acord cu sustinerea examenului
sunt curios sa vad cati dintre cei care se regasesc pe lista publicata de UNBR vor merge sa sustina examen la Sibiu!
Buna ziua tuturor
Eu si alti colegi inscrisi la examen pentru cei definitivi in alte profesii juridice suntem decisi sa nu ne prezentam la examenul de la Sibiu si sa depunem cerrere de intrare in barou fara examen.
Sunt foarte curios care o sa fie reactia "distinsilor colegi avocati". Daca o sa ne respinga cererile suntem decisi sa atacam in instanta decizia de respingere.
Cred ca asa ar trebui sa procedeze toti cei cu vechime in alte profesii juridice, sa nu intram in jocul lor.
O zi buna in continuare tuturor!
Bravo inca odata si Multumim
=D>=D>=D>=D>=D>
Va felicit pentru ceea ce a-ti intreprins pentru noi, toate respectele noastre.
Sunt curios pe unde au sa scoata camas "distinsii si onorabili" nostri colegi
pentru cei definitivi in profesii juridice, in speta Consilieri Juridici,s-a uitat cineva pe site-ul UNBR la decizia adoptata in data de 22 ianuarie?
"Distinsii "colegi recunosc oficial statutul de CJ definitif, chiar daca nu ai sustinut examene de definitivat conform regulamentului de inscriere la concurs. Se schimba si procedura de examen!
Buna seara tuturor sun nou pe acest forum si eu m-am inscris pentru examenul din februarie de la Sibiu.
In legatura cu modul de desfasurare al acestui, acestor examene trebuie distins intre:
1. examen de definitivat
2. examen de admitere pentru stagiari
3. examen pentru dei definitivi intr-o functie juridica.
Eu ma voi referii la cei definitivi intr-o functie juridica.
Astfel pentru aceasta categorie Regulamentul de examen este diferit de celelante doua, dupa cum urmeaza:
R E G U L A M E N T – CADRU
privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat a
persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice
SECŢIUNEA a 3-a
Desfăşurarea examenului
Art. 14. - (1) Examinarea candidaţilor constă în susţinerea de probe scrise.
(2) Subiectele vor urmări verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale candidaţilor privind organizarea, exercitarea şi deontologia profesiei de avocat precum şi deprinderile şi aptitudinile acestora privind aplicarea în practică, în forme şi modalităţi specifice exercitării profesiei de avocat, a cunoştinţelor teoretice, a doctrinei şi a jurisprudenţei din materiile de examen.
In consecinta, cred, ca in acest caz NU este vorba de teste grila ci de subiecte de sinteza.
Eu am mai dedus inca ceva, insa aici s-ar putea sa ma fi inselat eu, ca cei care sunt definitivi in profesii juridice vor sustine examenul doar din reglementarile specifice profesiei de avocat ( sper ca asa sa fie !)
Bafta la invatat tuturor