u.b.i.k. a scris:
@selfdefender
a) Pe ce va intemeiati d-voastra pretentia de a folosi locuinta lui?
b) In opinia d-voastra, cand o sa poata sa-si foloseasca reclamantul locuinta?
c) Care este solutia pe care considerati ca era corect sa o dea instanta? Puteti sa motivati solutia? (Nu ma refer la savante motivari juridice ci la o motivare care sa ofere o solutie echitabila, ceva care sa fie perceput ca drept de oricare persoana).
Nu este "locuinţa lui" şi n-a fost niciodată.
Există două aspecte, unul juridic şi unul omenesc
1. Dpdv juridic: conform deciziei Înaltei Curţi invocate mai sus, atât timp cât nu există raporturi de locaţiune, acţiunea de evacuare trebuia respinsă ca inadmisibilă. Mai departe, o acţiune în revendicare ar clarifica lucrurile, s-ar putea discuta cine şi cât a cheltuit etc. N-am inventat eu asta, ci Înalta Curte
2. Dpdv omenesc: noi am avut o înţelegere, iar eu trebuia să restitui cei 25.000 de euro, nu să-i las apartamentul în valoare de 70.000 . De cumpărat, l-am cumpărat cu 38.000 la care s-au mai adăugat câteva cheltuieli minore (izolarea exterioară cu polistiren fiind printre ele).
Pot înţelege dacă acum ar vrea şi o dobândă la cei 25.000 de euro, deşi înţelegerea iniţială nu prevedea aşa ceva. Însă cei 25 de mii au fost doar 2/3 din preţul apartamentului. Cealaltă treime, banii cu care am contribuit eu, ar trebui să mi-i recuperez, iar profitul tranzacţiei în sine ar trebui să-mi revină tot mie. Apartamentul e imens, are 4 camere şi peste 100 mp şi eu l-am găsit oferit la vânzare, de aceea am apelat la acel împrumut. Deci nu a fost în nici un fel afacerea reclamantului.
Oricum, când l-am cumpărat, scopul meu nu a fost acela de a-l revinde, ci de a locui în el. Dar atât timp cât actele sunt pe numele lui, poate să-şi impună punctul de vedere şi să opteze pentru vânzare, caz în care îşi poate recupera banii cu dobândă. Dar ceea ce face el acum este să se comporte la fel ca un cămătar. Cam aşa văd eu lucrurile.
El n-a vrut niciodată să stea de vorbă, n-a vrut banii înapoi, a deschis acţiunea de evacuare şi atât.