Eu o vad o eroarea materiala!
Art. 281 Cpc
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere.
Instanta se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu. Partile vor fi citate numai daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri.
In cazul hotararilor, indreptarea se va face in ambele exemplare ale hotararii.
Art. 281^1
In cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii ori acesta cuprinde dispozitii potrivnice, partile pot cere instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispozitiile potrivnice
Instanta va rezolva cererea de urgenta, prin incheiere data in camera de consiliu, cu citarea partilor.
Incheierea se va atasa la hotarare atat in dosarul cauzei, cat si in dosarul de hotarari al instantei.
Art. 281^2
Daca prin hotararea data instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs impotriva acelei hotarari, iar in cazul hotararilor date in fond dupa casarea cu retinere, in termen de 15 zile de la pronuntare.
Cererea se solutioneaza de urgenta, cu citarea partilor, prin hotarare separata. Prevederile art. 2811 alin. 3 se aplica in mod corespunzator.
Dispozitiile prezentului articol se aplica si in cazul cand instanta a omis sa se pronunte asupra cererilor martorilor, expertilor, traducatorilor, interpretilor sau aparatorilor, cu privire la drepturile lor.
Art. 281^3
Incheierile pronuntate in temeiul art. 281 si 2811, precum si hotararea pronuntata potrivit art. 2812 sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat, dupa caz, indreptarea, lamurirea sau inlaturarea dispozitiilor potrivnice ori completarea.
Partile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de indreptarea, lamurirea sau completarea hotararii.
Motivele de promovare a unei contestatii in anulare sunt cele prevazute in art. 317; 318 cod. proc. civ.
ALO, domnisoara avocat, cel ce ne scrie este parat, nu are nici-un interes sa faca indreptarea erorilor materiale din hotarare, el vrea sa faca tot ceea ce este posibil pt. a nu fi executat.
voi ii recomandati paratului sa faca treaba reclamantului. Ce interes ar avea?
Pe scurt. Nu
Pe lung. Nu, e vorba de o eroare materiala, lipseste vatamarea.
1. De principiu, afara de nulitatile expres prevazute de lege, orice alt motiv de nulitate al unui act de procedura poate fi invocat numai daca persoana care o invoca a suferit o vatamare care nu poate fi remediata decat prin desfiintarea actului.
2. Daca v-ati fi judecat cu o alta persoana decat cea cu care aveati un raport juridic acest lucru trebuia invocat la primul, al doilea, al ... etc-lea termen de judecata sub forma unei exceptii. Insa nici d-voastra si nici judecatorul nu ati avut nici o indoiala asupra identitatii celui cu care va judecati ci privitor la cum i s-a scris numele. Chestiunea aceasta cu numele poate fi indreptata de reclamant sau de d-voastra (ma indoiesc ca aveti un interes in acest sens) printr-o simpla cerere careia i se va atasa copia cartii de identitate.
3. Nu, nu se verifica identitatea partilor decat daca sunt chemate la interogatoriu.