avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită încuviinþare executare silitã cu numele ...
Discuție deschisă în Executare silită

încuviinþare executare silitã cu numele reclamantului scris greºit

Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit în sentinţa Judecătoriei, definitivă şi irevocabilă.
Numele reclamantului e scris greşit peste tot, începând chiar cu cererea de chemare în judecată, continuând cu răspunsul la întâmpinare, diverse încheieri de şedinţă etc., ajungând în aceeaşi formă greşită până la sentinţă.

Acum a solicitat încuviinţarea executării silite, dar în dosar apare tot cu numele scris greşit, aşa ca în sentinţă, nu cu numele scris ca în actul său de identitate. Având în vedere că încuviinţarea executării silite se judecă în camera de consiliu, fără citarea părţilor, ar fi bine să trimit o adresă la Judecătorie, în care să atrag atenţia asupra acestui aspect?

Termenul care apare în ECRIS este peste vreo 10 zile.
Cel mai recent răspuns: selfdefender , utilizator 09:18, 8 Octombrie 2010
foarte mare lucru, nu se rezolva. el poate oricand sa faca o cerere de indreptare a erorii din inscrisuri.
Vă muţumesc pentru răspuns.

Totuşi, având în vedere că toate actele din dosar, începând chiar cu cererea iniţială de chemare în judecată, sunt cu numele scris greşit, se mai poate rezolva printr-o cerere de îndreptare a erorii materiale?

ªi chiar dacă s-ar rezolva astfel, tot mai necesită ceva timp. Iar în acest timp, se apropie şi primul termen de la revizuire, poate până atunci ajunge şi Parchetul la vreo concluzie cu privire la plângerea pentru mărturie mincinoasă pe care am depus-o acum 18 luni ş.a.m.d.

Primul termen de la revizuire e peste 2 luni şi aş vrea să găsesc cele mai bune soluţii până atunci.
Parerea mea este ca puteti incerca o contestatie la executare silita pentru lipsa calitatii procesuale active a "creditorului"...respectiv, sa zicem Nae Vasile nu este proprietarul imobilului din care se doreste evacuarea, in titlul de proprietate figurand, sa zicem: Nae Vasinca.

Daca, sa zicem, Nae Vasile, domiciliat la adresa X, a formulat actiunea in instanta, folosind numele de Nae Vasinca iar in realitate, la aceeasi adresa X, locuieste Nae Vasinca, hotararea pronuntata fiind pentru reclamantul Nae Vasinca , considerati ca sunt una si aceeasi persoana fiind vorba despre o eroare materiala cu privire la nume?Eu nu cred.
Credeti ca Nae Vasile, cu acelasi domiciliu, poate pune in executare hotararea care este pe numele Nae Vasinca? (Teoretic, da, doar daca Nae Vasinca il mandateaza pe Nae Vasile).
Da, dar in ipotetica noastra situatie, exista Nae Vasinca, in spetza dvs., titlul executoriu este dat pentru o persoana care...nu exista.

Putea sa fie vorba despre o indreptare eroare materiala daca si numai daca in cererea de chemare in judecata, reclamantul avea numele scris corect iar instanta, pronunta o hotarare cu numele reclamantului scris gresit.
Ori...instanta a dat ceea ce s-a cerut.

Dvs. ati formulat cererea de revizuire? Si va judecati cu o persoana care din punct de vedere legal, nu exista?:)
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Este şi acesta o problemă, într-adevăr :) . Am formulat cererea de revizuire pe numele corect al reclamantului, aşa cum apare în actele sale de identitate şi în contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului, chiar dacă sentinţa Judecătoriei conţine numele reclamantului scris altfel. Oricum, reclamantul nu locuieşte şi nu a locuit niciodată în apartamentul respectiv, aşa cum am relatat mai demult pe un alt topic:

www.avocatnet.ro/content/for...

Totuşi, revenind strict la întrebarea mea şi având în vedere că aş putea formula o contestaţie la executarea silită abia după încuviinţarea acesteia, nu este mai bine să trimit totuşi la Judecătorie adresa respectivă?
Ar fi şanse să i se respingă astfel încuviinţarea executării silite?

Cât despre lipsa calităţii procesuale active, executorul judecătoresc a formulat cererea de încuviinţare a executării silite tot pe numele greşit, probabil cu scopul de a corespunde cu sentinţa. Dincolo de comicul situaţiei #-o , ce invoc eu de fapt?
selfdefender, utilizator
:) Puteti invoca, pe calea contestatiei la executare, de exemplu, lipsa capacitatii procesuale de folosinta a reclamantului (acesta nu exista...nu a existat)...sau lipsa calitatii procesuale active a reclamantului, contestand titlul si pe acest aspect, sau...lipsa calitatii de reprezentant a/l reclamantului....Nu exista identitate de nume intre reclamantul din hotarare si proprietarul/titularul dreptului de proprietate.

In mod normal, instanta/instantele trebuia/trebuiau sa verifice calitatea procesuala a partilor (activa si pasiva) si dupa caz, trebuiau fie sa anuleze hotararea (art.105 C.proc.civ.), fie sa o respinga, fie sa indrepte neregula cel tarziu, pana la primul termen de judecata.

Executorul trebuia din oficiu sa refuze punerea in executare a unei astfel de hotarari...parerea mea.Oricum, mai devreme sau mai tarziu cineva va sesiza neregula...este o hotarare care nu poate produce efecte juridice...

Reclamantul trebuie sa reia procedura/procesul-nu se pune in discutie autoritatea de lucru judecat...dar...poate cine stie, reuseste sa "indrepte eroarea materiala"..:):):) poate, pe undeva, in cuprinsul dosarului, exista o cerere a reclamantului cu numele scris corect...dvs. cunoasteti speta in amanunt!
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare anaf lipsa titlu MIXAM MIXAM Am fost in sala de judecata cand s-a judecat o contesttie la exec formulata de o persoana motivat de faptul ca ANAF-ul nu are titlu si ca nu l-a somat, ca ia ... (vezi toată discuția)
Sentinta invalidata marfan marfan Buna ziua, Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila, eroare strecurata in cuprinsul sau nikialexandru nikialexandru Buna ziua, Am o pronuntare irevocabila data de tribunal in care s-a trecut gresit numele cu o litera.Rgamintea este,cum procedez ca sa trag mai mult de timp ... (vezi toată discuția)