avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită încuviinþare executare silitã cu numele ...
Discuție deschisă în Executare silită

încuviinþare executare silitã cu numele reclamantului scris greºit

Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit în sentinţa Judecătoriei, definitivă şi irevocabilă.
Numele reclamantului e scris greşit peste tot, începând chiar cu cererea de chemare în judecată, continuând cu răspunsul la întâmpinare, diverse încheieri de şedinţă etc., ajungând în aceeaşi formă greşită până la sentinţă.

Acum a solicitat încuviinţarea executării silite, dar în dosar apare tot cu numele scris greşit, aşa ca în sentinţă, nu cu numele scris ca în actul său de identitate. Având în vedere că încuviinţarea executării silite se judecă în camera de consiliu, fără citarea părţilor, ar fi bine să trimit o adresă la Judecătorie, în care să atrag atenţia asupra acestui aspect?

Termenul care apare în ECRIS este peste vreo 10 zile.
Cel mai recent răspuns: selfdefender , utilizator 09:18, 8 Octombrie 2010
cermak gruianu a scris:
Executorul trebuia din oficiu sa refuze punerea in executare a unei astfel de hotarari...parerea mea.Oricum, mai devreme sau mai tarziu cineva va sesiza neregula...este o hotarare care nu poate produce efecte juridice...

Executorii sunt oameni hotărâţi, nu se împiedică ei de astfel de detalii :)

În rest, tocmai asta e problema mea, să nu las această hotărâre să producă efecte juridice, de aceea trebuie să insist eu ca cineva să sesizeze neregula.

Reclamantul trebuie sa reia procedura/procesul-nu se pune in discutie autoritatea de lucru judecat...dar...poate cine stie, reuseste sa "indrepte eroarea materiala"..:):):) poate, pe undeva, in cuprinsul dosarului, exista o cerere a reclamantului cu numele scris corect...dvs. cunoasteti speta in amanunt!

Singurele înscrisuri din dosar cu numele reclamantului scris corect sunt cele redactate de mine. Reclamantul nu a fost prezent niciodată în instanţă, locuieşte de 25 de ani în Germania, iar avocatul lui a redactat toate actele cu numele scris greşit.
Am văzut dosarul de încuviinţare, iar cererea formulată "de creditor" e completată tot cu numele scris greşit şi semnată de altcineva, probabil de avocat. Nu ar fi trebuit să aibă la dosar o procură sau un act similar, semnat în faţa unui notar de către creditor? Avocaţii îşi completează singuri împuternicirile, într-adevăr, dar nu cred că e în regulă să redactezi o cerere scriind la "subsemnatul" numele creditorului şi să semnezi în locul lui. Sau se practică în mod curent asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare anaf lipsa titlu MIXAM MIXAM Am fost in sala de judecata cand s-a judecat o contesttie la exec formulata de o persoana motivat de faptul ca ANAF-ul nu are titlu si ca nu l-a somat, ca ia ... (vezi toată discuția)
Sentinta invalidata marfan marfan Buna ziua, Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila, eroare strecurata in cuprinsul sau nikialexandru nikialexandru Buna ziua, Am o pronuntare irevocabila data de tribunal in care s-a trecut gresit numele cu o litera.Rgamintea este,cum procedez ca sa trag mai mult de timp ... (vezi toată discuția)