avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarare irevocabila, eroare strecurata in cuprinsul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarare irevocabila, eroare strecurata in cuprinsul sau

Buna ziua,
Am o pronuntare irevocabila data de tribunal in care s-a trecut gresit numele cu o litera.Rgamintea este,cum procedez ca sa trag mai mult de timp ,ca sa nu se poata pune in aplicare?
Multumesc,o zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 10:52, 2 Ianuarie 2011
Daca cealalta parte incearca punerea sa in executare,formulati contestatie la executare tocmai pentru acest motiv.
introduceti contestatie la executare prin care solicitati suspendarea executarii silite, pe motiv ca nu exista identitate intre persoana obligata si cea executata!
De obicei se face cerere de indreptarea erorii materiale adresata instantei.Dar, aceeasi lege prevede si posibilitatea indreptarii ei din oficiu. Daca actul constituie "mai multe elemente de siguranta" cum ar fi: domiciliul, calitatea procesuala, adica toate celelalte elemente care atesta identitatea, de presupus ca o contestatie nu va inlatura efectele executarii. Puteti incerca totusi, desi ma indoiesc. Atentie insa, daca se constata reaua credinta, contestatorul poate fi sanctionat.
Nu stiu daca m-am facut inteles ca este vorba despre o hotarare irevocabila privind depasirea vitezei legale si in aceasta situatie ar trebuii ca sa predau permisul in 15 zile,pentru 3 luni,dar fiind sarbatorile ...ma gandeam ca sa incerc sa mai trag de timp facand o cerere de indreptare materiala catre Curtea de apel sau catre Tribunal?
Cererea de indreptare a erorii materiale se face de catre politie in acest caz, catre instanta care a emis hotararea. Acest gen de situatii, NU SUSPENDA SAU INTRERUPE executarea.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
ContSters7431, utilizator

Alte discuții în legătură

Eroare materiala sindicalistul sindicalistul Art. 503 Noul Cod Procedura Civila Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare: 2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru indreptare eroare materiala - in ce termen trebuie formulata? cristina69 cristina69 Buna seara Am o mare nelamurire :Intr-o speta avand ca obiect acordarea mai multor drepturi prevazute de CCM, Tribunalul a dispus printr-o hotarare ... (vezi toată discuția)
Greseala prenume in dispozitivul unei hotarari Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Am o hotarare a Tribunalului in care m-i sa gresit prenumele atat in expunere cit si in partea unde spune ,,in numele legii hotaraste\" Aceeasi ... (vezi toată discuția)