Buna ziua,
Am o pronuntare irevocabila data de tribunal in care s-a trecut gresit numele cu o litera.Rgamintea este,cum procedez ca sa trag mai mult de timp ,ca sa nu se poata pune in aplicare?
Multumesc,o zi buna
introduceti contestatie la executare prin care solicitati suspendarea executarii silite, pe motiv ca nu exista identitate intre persoana obligata si cea executata!
De obicei se face cerere de indreptarea erorii materiale adresata instantei.Dar, aceeasi lege prevede si posibilitatea indreptarii ei din oficiu. Daca actul constituie "mai multe elemente de siguranta" cum ar fi: domiciliul, calitatea procesuala, adica toate celelalte elemente care atesta identitatea, de presupus ca o contestatie nu va inlatura efectele executarii. Puteti incerca totusi, desi ma indoiesc. Atentie insa, daca se constata reaua credinta, contestatorul poate fi sanctionat.
Nu stiu daca m-am facut inteles ca este vorba despre o hotarare irevocabila privind depasirea vitezei legale si in aceasta situatie ar trebuii ca sa predau permisul in 15 zile,pentru 3 luni,dar fiind sarbatorile ...ma gandeam ca sa incerc sa mai trag de timp facand o cerere de indreptare materiala catre Curtea de apel sau catre Tribunal?
Cererea de indreptare a erorii materiale se face de catre politie in acest caz, catre instanta care a emis hotararea. Acest gen de situatii, NU SUSPENDA SAU INTRERUPE executarea.