Buna ziua!
Am o hotarare a Tribunalului in care m-i sa gresit prenumele atat in expunere cit si in partea unde spune ,,in numele legii hotaraste"
Aceeasi greseala este si in incheierea de sedinta, publicata si pe NET.
Hotararea este din 2007 si este irevocabila.
Eu vreau sa investesc cu formula executorie pe cea de la Judecatorie, pe care o am legalizata, mai este necesar sa formulez cerere pentru indreptare eroare materiala, pentru hotararea Tribunalului?
In acest caz cand hotararea este irevocabila, in incheierea de sedinta se mai da drept de atac, si cam cat ar dura?
Va multumesc!
Este necesara formularea unei cereri de indreptare a erorii materiale strecurate in dispozitivul hotararii tribunalului numai in masura in care aveti de executat ceva si din acea hotarare ( de exemplu cheltuieli), daca nu doar investiti hotararea judecatoriei si o puteti pune in executare.
Incheierea prin care se solicita indreptarea erorii materiale, este atacabila cu aceeasi cale de atac ca si hotararea a carei indreptare se cere, iar termenul curge de la comunicarea incheierii.
Cererea este scutita de plata taxei de timbru.
cererea de indreptarea a hot irevocabile este inadmisibila, cu exceptia cazului in care se evoca fondul in recurs..
indreptarea merge doar daca avem eroare in hotararea prin care ati castigat..altfel vorbind:)