avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere pentru indreptare eroare materiala - in ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere pentru indreptare eroare materiala - in ce termen trebuie formulata?

Buna seara
Am o mare nelamurire :Intr-o speta avand ca obiect acordarea mai multor drepturi prevazute de CCM, Tribunalul a dispus printr-o hotarare executorie sa se acorde reclamantului diurna acordata (in loc de diferenta de diurna) si a indicat si suma reprezentand diurna acordata (si nu diferenta de diurna cum era corect) Impotriva acestei hotarari parata a declarat apel....dar fiind vorba de mai multe capete de cerere, parata nu a sesizat greseala strecurata .
INTREBARE: Dupa pronuntarea hotararii definitive mai poate cere parata indreptarea de eroare materiala ?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 12:21, 8 Februarie 2016
Cererea de îndreptare a hotărârii judecătorești poate fi formulată oricând, chiar dacă vizează o hotărâre susceptibilă de executare, al cărei drept de a obține executarea silită s-a prescris, întrucât, chiar și după împlinirea acestui termen interesul pentru rectificarea erorilor materiale cuprinse în hotărâre rămâne să existe, având în vedere că hotărârea judecătorească ale căror erori materiale se cer a fi corectate poate fi folosită oricând ca mijloc de probă.
[ link extern ]
Potrivit noului cod de procedura civila cererea de îndreptare a hotărârii judecătorești poate fi formulată oricând, chiar dacă vizează o hotărâre susceptibilă de executare si se timbreaza cu 20 lei conform OG 80/2013. Instanta va cita partile doar daca va considera necesara prezenta acestora si se pronunta in camera de consiliu.
Procedura indreptarii erorii materiale este prevazuta de art.442-447 Noul cod proced civila.
Multumesc frumos pentru raspuns. As mai avea o intrebare: Cererea pentru lamurirea dispozitivului unei sentinte judecatoresti are vreun termen de prescriptie?
Nu, si aceasta se poate formula oricand.
Va multumesc mult pentru clarificari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Instanta de fond a omis in pronuntare o chitanta in valoare de 500 lei , reprezinta avans taxa de timbru, intre timp a avut loc si recursul, avem ... (vezi toată discuția)