avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala

Buna ziua,

Instanta de fond a omis in pronuntare o chitanta in valoare de 500 lei , reprezinta avans taxa de timbru, intre timp a avut loc si recursul, avem o sentinta irevocabila.
Se mai poate cere acum indreptarea acestei erori, conf art 281?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:41, 24 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu ati cerut in recurs acest lucru, fiind vorba de cheltuieli de judecata, consider ca puteti face o cerere separata, in termenul de prescriptie, dar aceasta se taxeaza la valoare!
Multumesc,

Nu am cerut la recurs, am observat mai tarziu.
se paote indrepta erarea materiala!Introduceti acest petit pe capet de cerere reconventionala! art.281 NCPC

Din data de 15 februarie 2013, procedura indreptarii hotararilor judecatorești este reglementata de disp art. 442, 445, 446 și 447 din noul Cod de procedura civila.

Prevederile legale care se aplicau in aceasta materie, anterior intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila,respectiv art. 281, art. 2812 a și art. 2813 din vechiul Cod de procedura civila, dispozitii care au fost abrogate din data de 15 februarie 2013, data intrarii in vigoare a NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata NGABI43 NGABI43 Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata . In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de ... (vezi toată discuția)
Eroare in sentinta civila fevssr fevssr Buna ziua, Am incercat sa efectuez cadastrul pentru un teren arabil detinut de tatal meu, teren dobandit prin deschiderea succesiunii in instanta, dupa ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)