avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare ANAF lipsa titlu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare ANAF lipsa titlu

Am fost in sala de judecata cand s-a judecat o contesttie la exec formulata de o persoana motivat de faptul ca ANAF-ul nu are titlu si ca nu l-a somat, ca ia poprit conturile.

Mie mi se pare absurd ca sa ajungi executat daca nu datorezi statului nik, daca nu exista sentinta sau alte titluri din care sa reiasa ca trebuie instrumentat un dosar de executare silita.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:36, 1 Februarie 2011
Azi a avut din nou termen la aceasta contestatie, angajata anaf incerca sa combata lipsa titlului (sentinta civila emisa pe numele altei persoane nume destul de apropiate) motivand ca cel care contesta este si debitorul si ca daca s-a gresit la nume in sentinta este doar o eroare materiala si atat.
Contestatorul a cerut instantei sa judece contestatia nu stabilirea indentitatii cadrul procesual fiind altul decat cel pe care incearca anaful sa-l stabileasca. Insa surpriza judecatoarea l-a pus pe contestator sa precizeze care acte din dosarul de executare sunt nule si de ce??? #-o
Pareri, comentarii va rog:coffee:
MIXAM a scris:

Azi a avut din nou termen la aceasta contestatie, angajata anaf incerca sa combata lipsa titlului (sentinta civila emisa pe numele altei persoane nume destul de apropiate) motivand ca cel care contesta este si debitorul si ca daca s-a gresit la nume in sentinta este doar o eroare materiala si atat.
Contestatorul a cerut instantei sa judece contestatia nu stabilirea indentitatii cadrul procesual fiind altul decat cel pe care incearca anaful sa-l stabileasca. Insa surpriza judecatoarea l-a pus pe contestator sa precizeze care acte din dosarul de executare sunt nule si de ce??? #-o
Pareri, comentarii va rog:coffee:

Instanta nu se poate pronunta decat pentru capetele de cerere pentru care, legal a fost investita.

Teoretic, in cazul dvs., titlul executoriu nu poate fi opus debitorului, neexistand identitate.Parerea mea este ca ar trebui sa incercati sa invocati inopozabilitatea titlului executoriu si nulitatea tuturor actelor de executare silita.

Toate actele de executare, indeplinite fara observarea acestei nereguli, pana la indreptarea acesteia, printr-o incheiere de indreptare eroare materiala (daca este vorba despre o eroare materiala), sunt nule.

Probabil ca acesta este si motivul pentru care instanta l-a pus pe contestator sa-si precizeze actiunea.

Legal se presupune ca s-a incuviintat de catre instanta inceperea executarii silite impotriva unei persoane X si se executa Y, ori Y nu are calitate procesuala pasiva, intr-o executare silita, pentru ca titlul executoriu nu-i este opozabil (nu este emis pe numele sau).

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala - nu am nicio calitate in dosarul pentru care sunt executat stefan_agnis stefan_agnis Buna seara. Sunt executat pentru un dosar din care nu fac parte si in care nu am avut nicio calitate! Pe scurt: In data de 15.11 am primit un plic cu o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita- contestatie in anulare Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am facut o cerere de executare silita . Cand debitorul s-a prezentata la executor s-a constatat ca nu aveam identitatea partilor , pentru ca numele in sentinta ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã cu numele reclamantului scris greºit selfdefender selfdefender Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit în sentinţa Judecătoriei, definitivă şi ... (vezi toată discuția)