Locuiesc la casa cu etaj, la parter X, la etaj eu. Tot terenul cladit si necladit de 400 mp se afla in indiviziune (fiecare avem 1/2) .X detine pe acest teren un garaj care e doar al sau si vrea sa construiasca pe garaj un apartament. Are nevoie de acordul meu pentru a putea realiza o locuinta acolo? Conteaza faptul ca terenul de sub acest garaj e la comun, sau e suficient faptul ca detine doar el imobilul garaj si are voie sa faca ce vrea pe acesta?
Mutumesc.
X deja si-a ridicat constructia, desi era procesul pe rol, doar ca nu a facut receptia si nu o va face. Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum a putut primaria sa-i ceara act de proprietate doar pentru imobil? Nu trebuie sa dovedesti ca si terenul este in totatlitate al tau? Foaia de informaare CF pag 2 unde apaream si eu ca proprietar pe teren nu a fost cuprinsa in nici un dosar de urbanism. Acum ma judec atat cu primaria cat si cu X in acelasi proces.
Eu impreuna cu X prin mostenire, suntem proprietari ai unui teren, fiecare detinem cota de 1/2 din acel teren. Iesirea din indiviziune nu e facuta. Pe acest teren se afla un garaj al carui proprietar e doar X.
Problema este ca X fara ca eu sa stiu a obtinut autorizatie de constructie pentru extindere constructie cu un nivel peste garaj cu scopul de a face o locuinta, fapt cu care nu sunt de acord. X a obtinut autorizatia ducand la primarie printre cele necesare, un extras CF doar pt. imobil fara sa-i ceara nimeni dovada de proprietate asupra terenului.
Menzionez ca terenul de sub garaj se afla momentan in indiviziune fortata.
Cand am observat pregatiri de constructie pe teren am cerut in instanta iesirea din indiviziune si revendicarea a jumatate din garaj (pentru ca pot dovedi ca l-am construit impreuna), avertizez primaria dar totusi se emite AC, desi litigiul era prezent si X a fost instiintat cu citatie cu 15 zile inainte sa se emita AC.
Consider ca mi s-a incalcat dreptul la proprietate si am cerut anularea AC in instanta. As dori niste sfaturi va rog.