avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de a construi sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de a construi sau nu

Locuiesc la casa cu etaj, la parter X, la etaj eu. Tot terenul cladit si necladit de 400 mp se afla in indiviziune (fiecare avem 1/2) .X detine pe acest teren un garaj care e doar al sau si vrea sa construiasca pe garaj un apartament. Are nevoie de acordul meu pentru a putea realiza o locuinta acolo? Conteaza faptul ca terenul de sub acest garaj e la comun, sau e suficient faptul ca detine doar el imobilul garaj si are voie sa faca ce vrea pe acesta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 21:06, 19 Iulie 2010
Cand a construit garajul i-ati dat acordul?Pentru ca in caz afirmativ, acum nu mai are nevoie de acordul dvs., doar i l-ati dat odata.
Terenul este in indiviziune in continuare pana la sistarea acestei stari.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Abuz? dinbo dinbo Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul doi. Pe o latura a blocului in care locuiesc la o distanta de mai putin de trei metri s-au construit doua ... (vezi toată discuția)
Istoric curte comuna mitria mitria Cum se poate verifica istoricul unei curti comune? Mentionez ca aceasta curte pare sa fie partial atat in proprietate cat si in indiviziune. Mai explicit; ... (vezi toată discuția)