avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz?

Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul doi. Pe o latura a blocului in care locuiesc la o distanta de mai putin de trei metri s-au construit doua garaje. acestea se afla in dreptul balconului meu si implicit a sufrageriei celor ce locuiesc la parter. In plus inaintea construirii acestora acel spatiu era considerat spatiu verde. Mai mult decat atat , construirea acestora s-a facut in mod abuziv. Pentru acest lucru am fost in audienta la primarul orasului (Medgidia) , dar acesta mi-a spus ca din punct de vedere al respectarii normele privind distanta dintre constructii pentru primarie este totul o.k. , iar ca abuzivism nu conteaza pentru ca propietarii respectivelor garaje , platesc oricum taxe.
In aceasta situatie as dori sa pot avea posibilitatea sa-i duc domnului primar argumente privind ilegalitatea acestor constructii si solicitarea demolarii. In caz contrar suficiente argumente legale pentru a actiona in judecata primaria orasului care tolereaza si chiar incurajeza prin atitudine asemenea fenomene.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:56, 18 Octombrie 2010
Spatiul din jurul blocului este proprietateaa asociatiei, deci aia nu aveau voie sa construiasca acolo. Autorizatie de constructie au ? Presupun ca asociatia nu le-a concesionat lor spatiul respectiv, nu ?
@BX
Spatiul din jurul blocului nu apartine blocului, ci primariei localitatii.
Al asociatiei este numai spatiul de bordura lat de 0,80 m de la zidull cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului laur50 laur50 De unde pot afla care este suprafata la sol al condominiului aflata in proprietatea Asociatiei. Cu trotuarul de pe conturul blocului sau fara? Spatiul verde de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)