O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii.
Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune nu s-a facut exact granitarea. Terenul are 500 mp cu tot cu casa.Fiecare a primit jumatate deci 250 mp. Doar ca sora si-a construit un garaj langa casa pe numele ei. La granitare ea va ramane cu mai putin teren liber ca deja a construit ceva pe mp ai ei? In afara de caile de acces care am inteles ca sunt comune...dupa calcule ei i se mai cuvin aprox 25 mp si mie cam 95 mp.Am sanse in instanta sa primesc acesti mp cat de cat compacti?
Multumesc.
Da inteleg asta, doar ca pe mine ma intereseaza sa primesc partea mea de teren cat de cat compacta si sa se tina cont ca si-a contruit deja garajul pe o mare parte din terenul ce i se cuvinea.
Actiunea in granituire e una imprescriptibila , in sensul ca poate fi introdusa oricand - spre deosebire de actiunea in stramutare de hotare deja existente -prescriptibila, deci puteti actiona oricand .
Competenta , in acest sens , e judecatoria in a carei raza teritoriala e bunul imobil .Succes.;)
Mai am o intrebare legata de subiectul de mai sus. Prin ce modalitate se face granituirea, prin instanta sau de comun acord pe cale amiabila prin notar si cadastru?