avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului viager

Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca cineva care a vandut casa si terenul aferent acesteia cu rezerva uzufructului viager, mai are dreptul de a construi in acel loc? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andreeaoana86 , utilizator 21:02, 9 Martie 2014
Are posesia si folosinta a ceea ce a vandut. Poate construi cu acordul nudului proprietar.
Da, nemaifiind proprietar nu ar mai avea dreptul dar si de oprit doar justitia il poate opri...
Cu ce va deranjeaza daca construieste?
Ca sa detaliez problema: mama mi-a vandut mie partea ei din casa si terenul aferent cu uzufruct viager. Apoi, impreuna cu sora, care detinea un procent din casa, in urma decesului tatalui, ne-am hotarat sa facem o extindere la casa, parter+garaj, fiind investitori comuni. Problema este ca, autorizatia de constructie a iesit pe numele mamei, pt ca nu a declarat vanzarea dintre mine si ea, plus ca imediat dupa iesirea autorizatiei, la 20 zile, a renuntat si la uzufructul viager. Si asta nu e tot, dupa finalizarea garajalui si locuintei, tot mama ii vinde mansarda si garajul. Pentru mansarda am facut dezmembrare si am semnat si eu pe acelasi act , facandu-se si vanzarea cumpararea.dintre mama si sora. Tot in aceeasi zi, am facut un schimb , astfel-am dat jumate din terenul pe care-l detineam in curte, iar ea a renuntat la partea ei din casa,parter, din urma succesiunii. Practic, ea a dobandit tot etajul , iar eu parterul. Dupa 1 an, a vandut si garajul surorii mele, dar fara semnatura mea , prin procura obtinuta de la mama -sora mandatar-sora cumparator. Acum urmeaza sa ne judecam ca nu mai intelegem. Eu pot solicita anularea autorizatiei si a actului de vanzare-cumparare facut intre ea si mama de pe garaj? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti deveni din coproprietar proprietar unic? vida vida Bună Ziua! Suntem 3 frati. Terenul intravilan (cu casa de locuit ) a fost dezmembrat pe lungime în două părți egale: - O parte ( curte și ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera lenutasimion lenutasimion Detin o casa si 1000m teren obtinute prin contract de vanzare-cumparare de la mama mea,cu rezervare drept uzufruct si de habitatie viagera.Acum vreau sa vand ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)