avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere

Buna ziua,
Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele parti.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 06:09, 10 Octombrie 2009
contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Varianta contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
contract de intretinere . ;)
Buna ziua!
cel mai indicat este un contract de renta viagera.
diferenta principala dintre cele 2 contracte intretinere_ renta viagera este urmatoarea:
- la contractul de intretinere trebuie sa asigurati toate cele necesare traiului: imbracaminte, alimente, medicamente etc...
-la renta viagera va obligati sa platiti doar o suma de bani pe care o stabiliti innainte.
vedeti ce contract va avantajeaza mai mult.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate la o intrebare.Prezint si detaliez in cele ce urmeaza problema mea,am cumparat un apartament cu,clauza de uzufruct viager pentru mama mea iar eu nuda propietate(mentionez ca am fost obligat sa fac asta deoarece banii pentru apartament erau cu donatie de la ea)stiu ca dupa decesul mamei mele,uzufructul inceteaza si propietatea se reintregeste(de altfel acest lucru este stipulat si in contract)eu devenind propietar de drept(oricum eu nu am frati si nici mama nu este casatorita)mai stiu ca,conform clauzei de uzufruct mama mea are drept de folosinta asupra apartamentului,intrebarea mea este,in cazul ca nu ne intelegem si nu putem folosi impreuna apartamentul si unul din noi se adreseaza instantei iar apartamentul trebuie vandut si/sau impartit,cum si in ce procente se imparte acesta intre mine,nudul propietar si mama mea,uzufructuara?Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Duplicat contract donatie glont glont Buna ,sa facut duplicat contract donatie pe un apartament la care mama sotiei a zis ca e definitiv acel apartament dar de de fapt in acel contract scrie asa ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager Alex_N Alex_N Va salut si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lamurire pentru urmatorul caz: Un apartament aflat sub un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)