Buna ziua
Rog din suflet un raspuns :
Ma numesc Mona si in anul 2008 am vindut apartamentul mamei mele prin vinzare cumparare.
La contract scrie urmatorul rind:
"Vind fara nici o reserve pentru mine mamei mele .......domiciliat........NUDA PROPIETATE din apartamentul situat în Bacău........"
Rog din suflet sa mi se dea un raspuns
Cine este proprietarul?eu sau mama ?si ce inseamna fraza de mai sus.
Mentionez ca se ivesc probleme la toate instanțele gaz,politie etc din cauza ca i se spune că ea nu este singura proprietară.Se poate asa ceva????
Va multumesc enorm de mult
Proprietar e cel care a cumparat Nuda proprietate . Nuda proprietate inseamna ca proprietarul nu poate intra in posesia imobilului fiindca posesia e al altei persoane.(a vanzatorului) Deci cel care a vandut nuda proprietate poate sa stea mai departe in imobilul vandut (fara sa fie proprietar) pe tot timpul vietii .Dupa decesul acestuia, nudul proprietar intra in posesia (folosinta) imobilului si doar atunci are drepturi depline.
Multumesc ptr raspuns
Dar nu inteleg de ce i se spune la înstatii ca nu are drepturi ptr ca ea nu este propietar si ca suntem ăminoua proprietară.
Se poate asa ceva?
Pana la decesul vanzatoarei,proprietarul , (cel cu nuda proprietate,) e "proprietar" doar pe hartie, si are doar obligatii de plata a impozitului , a reparatiilor mari ce se fac in apartament sau la blocul respectiv . Vanzatoarea poate locui in apartament ca si cand ar fi al ei, atat timp cat traieste. Cu alte cuvinte vanzatoarea a vandut apartamentul cu conditia de a locui acolo pana la sfarsitul vietii.
Ma scuzati inca o nelamurire pentru mine.
Deci eu sunt vinzatoarea si am dreptul sa locuiesc in apartament am inteles.
Dar mai am niste intrebari ptr dvoastra.
1.are voie cumparatoarea sa vinda apartamentul fara mine?
2.are voie cumparatoarea sa ea pe cineva in spatiu fara mine?
3.la toate instantiile apare ea ca propietar sau apar 2 prooietari?
4.dupa decesul cumpărătoarei devin eu automat propietar? Am voie să îl vind fără acordul fratilor dupa decesul cumpărătoarei?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1) vinde ce are, nuda proprietate, fara acordul dvs. Daca vrea sa vanda ap cu totul, va trebui sa fiti de acord sau sa renuntati la dreptul de uzufruct.
2) nu, pt ca teretic, numai dvs folositi acel ap.
3) ea e proprietar, dvs aveti drept de uzufruct, e pusa sarcina in cartea funciara si apareti dvs peste tot cu acest drept.
4) nuda proprietate se mosteneste de catre toti copiii si se imparte egal intre ei.
Uzufruct?
georgianaion16
Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)