avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare imobil cu uzufruct - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare imobil cu uzufruct - nelamuriri

Buna ziua
Mama mea a vandut catre o persoana proprietatea pe care o detinea ( contract de cumparare cu drept de uzufruct ).In aceste conditii pot cumpara proprietatea de la acea persoana cu respectarea obligatiilor ( dreptul de uzufruct). Mentionez ca si mama si acea persoana sunt deacord .
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 22:23, 27 Septembrie 2015
Buna ziua,
Da, puteti cumpara nuda proprietate ce a fost instrainata de catre mama dumneavoastra.
Pana nu se indeplineste sarcina din contractul incheiat cu uzufructuarul, nu se poate vinde acel apartament. Puteti locui in apartament cu cel ce detine uzufructul, adica cu mama dvs.
De asemenea puteti incheia un antecontract de vanzare-cumparare cu cel care detine nuda proprietate, cu intrare in posesie dupa decesul uzufructuarului.
Da, puteti cumpara.

Despre ce sarcina vorbiti "consjurist"? Uzufructul nu este o sarcina, ci un dezmembrământ al dreptului de proprietate. Iar nudul proprietar nu are dreptul de a locui, decât cu îngăduinţa uzufructuarului.

Si de ce credeti ca s-ar putea incheia un antecontract, dar nu si o vânzare?! Nudul proprietar e liber sa vanda ...ceea ce are. Adica nuda proprietate. E greu de gasit un cumparator fiindca nu prea pariaza nimeni pe durata vietii uzufructuarului, al carui drept trebuie respectat. Dar in speta e vorba de mama si fiica ...si s-or intelege ele sau ... ne lasăm surprinsi... Insa raspusul la intrebare este DA, se poate cumpara.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
romascanu, moderator
Da, puteti cumpara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)