avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinului pentru obtinerea autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinului pentru obtinerea autorizatiei de constructie

Buna ziua tuturor!
Va cer sfatul in legatura cu problema mea...
Sunt proprietarul unui apartament intr-o casa cu doua apartamente, unde terenul aferent este comun, fiecare detinand cota parte din teren. Casa fiind in stare destul de rea, am hotarat contruirea unei case noi in curte. Am obtinut de la vecinul coproprietar un acord in care scrie ca...este de acord cu extinderea, costruirea unei case parter + masarda......etc. Dosarului pentru obtinerea autorizatiei de constructie a fost insa refuzat pe motivul ca nu e bun acordul vecinului din curte, trebuie formulata astfel: pe langa cele de mai sus sa contina si ...acord pentru sistare apartamentare, reapartamentare, iesire din indiviziune, modificarea cotelor parti cu intabularea dreptului de proprietate dupa iesire din indiviziune...... Problema e ca vecinul nu mai vrea sa imi dea acordul in forma aceasta.....Intre timp, bazandu-ma pe primul acord, am investit enorm in arhitect, structurist, studii geo, etc..iar acum sunt in situatia de a nu mai putea construi in lipsa acestui acord.
Va rog sa ma sfatuiti, ce as putea face?
Exista vre-o metoda legala de a obtine autorizatia de constructie avand in vedere ca am obtinut deja acordul lui pentru constructie?

Alte discuții în legătură

Sistare de apartamentare, parcelare, iesire din indiviziune si reapartamentare fortza fortza In speta este vorba despre un bun imobil, alcatuit din casa anexe gospodaresti, precum teren aferent curte + gradina. casa are 10 apartamente dintre care 3 au ... (vezi toată discuția)
Cumparare 1/2 casa emma2hart emma2hart buna ziua, as dori sa imi fac o casa impreuna cu sotul meu in curtea parintilor, dar cum spatiul este prea mic nu vom obtine autorizatie.se poate sa facem o ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren vila nexusryder nexusryder Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in ... (vezi toată discuția)