avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare 1/2 casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare 1/2 casa

buna ziua, as dori sa imi fac o casa impreuna cu sotul meu in curtea parintilor, dar cum spatiul este prea mic nu vom obtine autorizatie.se poate sa facem o extindere la casa parintilor lui si apoi sa cumparam"acea extindere" cu terenul aferent?
se impun anumite restrictii( de marime, inaltime, etc) la o extindere sau putem face daca dorim o casa cu etaj desi a lor este una doar cu parter? avem vreun impediment?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:31, 12 Februarie 2010
Din punctul meu de vedere puteti face ceea ce doriti, existand posibilitatea obtinerii autorizatiei de constructie iar apoi sa cumparati ceea ce doriti.
la prima intrebare "se poate face extindere" va trebui sa va raspunda un arhitect
la a doua "daca puteti cumpara extinderea" trebuie sa stiti ca nu e asa de simplu:
dupa obtinerea autorizatiilor , dupa terminarea lucrarilor, veti avea o singura constructie! nu doua, adica casa veche si extindere. deci trebuie apartamentat imobilul , vor rezulta 2 apartamente cu parti comune terenul, peretii, fundatia acoperisul... Si doar dupa inscrierea in CF a apartamentelor se poate face vanzarea ( sau puteti cumpara in indiviziune "1/2 casa" sau 3/4 casa in intelegerea cu socri.) Va spun acestea pentru a avea in vedere costurile suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acoperis nidac nidac Am 1/2 duplex, care s-a construit in 1973. Dupa 3 ani cind deja acest 1/2 duplex era construit ca o casa cu acoperis normal(in 4 ape) viitorul vecin a ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil ContSters193759 ContSters193759 Un teren este detinut in indiviziune de 3 persoane (mama si 2 copii), pe acesta se va realiza o casa de catre cei doi copii, mama urmand sa locuiasca in partea ... (vezi toată discuția)