Am 1/2 duplex, care s-a construit in 1973. Dupa 3 ani cind deja acest 1/2 duplex era construit ca o casa cu acoperis normal(in 4 ape) viitorul vecin a construit cealalta jumatate de duplex(asa a fost proiectul initial, doar ca pina in 1976 nu a cumparat terenul si nu a construit nimeni 1/2 duplex). Acoperisul s-a modificat in unul comun iar fundatia vecinului a fost construita separat. De asemenea nu exista un perete comun, ci fiecare are perete pe linia de proprietate, pe fundatia lui.
In 2004 vecinul a vindut si noul proprietar si-a inaltat podul cu 1,4m si l-a mansardat.
Acum eu vreau sa aduc acoperisul la 1/2 duplex proprietatea mea, la aceeasi inaltime cu a noului proprietar.
Problema este ca arhitectul care imi va face proiectul spune ca trebuie sa faca expertiza tehnica si la proprietarul nou. Este corect, din moment ce cele doua semiduplexuri au fundatii separate, iar acoperisul meu nu poate afecta locuinta noului vecin, din moment ce sta pe structura semiduplexului meu?
Multumesc.
e o problema tehnica, nu legala. trebuie consultate desenele si verificate calculele.
daca nu va convine ce va spune arhitectul, puteti angaja un expert tehnic in constructii.
nu va garanteaza insa nimeni ca solutia va fi una diferita.