avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare acoperis

Am 1/2 duplex, care s-a construit in 1973. Dupa 3 ani cind deja acest 1/2 duplex era construit ca o casa cu acoperis normal(in 4 ape) viitorul vecin a construit cealalta jumatate de duplex(asa a fost proiectul initial, doar ca pina in 1976 nu a cumparat terenul si nu a construit nimeni 1/2 duplex). Acoperisul s-a modificat in unul comun iar fundatia vecinului a fost construita separat. De asemenea nu exista un perete comun, ci fiecare are perete pe linia de proprietate, pe fundatia lui.
In 2004 vecinul a vindut si noul proprietar si-a inaltat podul cu 1,4m si l-a mansardat.
Acum eu vreau sa aduc acoperisul la 1/2 duplex proprietatea mea, la aceeasi inaltime cu a noului proprietar.
Problema este ca arhitectul care imi va face proiectul spune ca trebuie sa faca expertiza tehnica si la proprietarul nou. Este corect, din moment ce cele doua semiduplexuri au fundatii separate, iar acoperisul meu nu poate afecta locuinta noului vecin, din moment ce sta pe structura semiduplexului meu?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2023
nidac, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:51, 11 August 2023
e o problema tehnica, nu legala. trebuie consultate desenele si verificate calculele.
daca nu va convine ce va spune arhitectul, puteti angaja un expert tehnic in constructii.
nu va garanteaza insa nimeni ca solutia va fi una diferita.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)