Buna ziua
nu am avut din pacate timpul necesar pentru a citi tot subiectul dar intrebarea mea e simpla
o SC care se ocupa de productii tv are 2 tipuri de colaboratori - actorii - colaboratori ocazionali si editorii - colaboratori permanenti .
pana acum sc-ul atunci cand facea platile retinea un impozit la sursa de 10% .
intrebarea mea este urmatoarea: - cat va trebui sa opreasc sc-ul cauza de la fiecare colaborator - fie el ocazional sau permanent si ce declaratii trebuiesc depuse?
din norme am inteles ca ar trebui depuse si cele de cas, cass, somaj - intrebarea corecta este pe acestea cine le depune si sub ce forma?
declaratia de cas nu accepta decat salariati
as dori si eu va rog mult numar legii prin care se interzice achitarea unei facturi cu 2 chitante
am primit pe aceasta baza o amenda de la garda financiara si as dori sa cunosc aceasta lege mai in amanunt
in mod normal nu o sa primesti indemnizatie pentru ca trebuia sa ai acoperite 12 luni consecutive in anul anterior nasterii
eu asa stiu dar daca gresesc sper sa fiu corectata
Buna ziua
Sunt o tanara mamica - cu o fetita de un an si 3 luni , iar din noimbrie anul trecut am fost nevoita sa reincep lucrul .Pana acum fetita a stat cu mama si tatal meu acasa amandoi fiind pensionari insa din cauza unor probleme nu se va mai intampla acest lucru din toamna.
M-am interesat peste tot si inca nu sunt incantata de varianta creselor - cele private costa enorm iar cele de stat nu au locuri, iar o bona nu imi permit.
Asa am ajuns la concluzia ca mai bine incerc - legal- sa-mi fac un pfa si sa am grija pe langa copilul meu inca unul sau maxim doi acasa.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Stiti cumva ce aprobari am nevoie?
2. S-a aprobat sau nu legea bonelor?
3. Oare e nevoie sa ma declar si sa indeplinesc toate conditiile unei gradinite private ( acolo stiu ca investitia initiala este o suma enorma) ?
din cate am inteles la inchiderea ultimului contract de munca de pe o societate - atunci cand nu mai raman salariati - trebuie intocmita o adresa de informare catre itm
stiti cumva in cat timp trebuie facut acest lucru?
azi am trimis pe cineva sa duca statele de plata la itm si a auzit ca se modifica termenele de depunere a contractelor de munca - cu o zi inainte de inceperea activitatii si a deciziilor - in ziua in care se intocmesc
stie cineva exact unde s-a publicat - daca s-a publicat si de cand intra in vigoare #-o