avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate sylvya04

Activitate sylvya04

Răspuns la discuția Ingradire cale de acces
Mulțumesc tare mult pentru răspunsuri.
Exact, poarta a fost pusa dupa un conflict cu un vecin din vale care intre timp a vandut, deci nu mai reprezinta o "amenintare" pt el, doar ca acum vecinul asta de la deal care a pus-o nu mai vrea sa o scoata. Am incercat cu vorba buna de nenumarate ori, De asta voiam sa vad ce este de facut mai departe pt ca aceasta poarta ma limiteaza sa intru in curte cu masina (pot intra doar cu fata, ceea ce inseamna ca trebuie sa ies tot cu spatele si sa merg asa pana in vale in strada principala, pe o distanta de mai mult de 60m). Sa inteleg ca doar prin instanta pot rezolva ceva? sau si acolo e cu dus intors?
Am specificat ca e impartita in 4 loturi pt ca exista 4 numere cadastrale pt aceasta cale de acces. Un numar cadastral si un extras de carte funciara diferita pt fiecare portiune din cele 4. Poate m-am exprimat gresit. Mai la vale de mine (spre strada principala) mai sunt alti 3 proprietari pe strada asta.
Buna ziua.
Am situatia urmatoare: mai multi vecini avem acces la casele noastre prin cale de acces privata care a fost impartita in 4 loturi (lot 1 la inceputul strazii --din vale-- si pana la lot 4 care e capatul strazii-- in deal-- unde e si fundatura). Eu am cota indiviza pe lot 1, 2 si 3 al caii de acces. casa mea se situeaza de-a lungul intregului lot 3 de cale de acces si un sfert din lotul 4, dar pe lotul 4 nu mai am cota indiviza. Ideea e ca vecinul de mai sus care are proprietatea pe intreaga portiune a lotului 4 al caii de acces (unde are de altfel si cota indiviza impreuna cu vecinul din capatul strazii) a pus poarta la hotarul dintre lotul 3 si lotul 4 al caii de acces pt a ne interzice tuturor celor de la vale accesul pe lotul 4 al caii de acces. Mentionez ca poarta asta pusa de el pe calea de acces imi ingradeste accesul in curte pt ca in imediata ei apropiere avem poarta auto de intrare in curte pe unde nu putem intra decat cu fata, pt manevre de intrat cu spatele in curte nu avem cum din cauza portii. Poarta se deschide spre lotul 3, adica lotul unde am cota indiviza, cel din fata casei mele. Este legal ce a facut el? e normal ca poarta sa se deschida pe lotul 3? desi el a vrut sa inchida doar lotul 4? pot face ceva impotriva lui pt a-si scoate poarta sau macar sa o mute astfel incat sa se deschida toata pe lotul 4? Pt ca noi la iesirea din curte trebuie sa mergem cu spatele pana in vale in strada principala (nu avem unde intoarce, strada fiind ingusta). Multumesc din suflet.
Din cate am inteles a facut atunci contestație dar a fost respinsă.

ynocentta a scris:

Daca persoana executata silit nu a desfasurat in termen legal eventuale demersuri pentru contestare executare bun imobil,la interval de 3 ani este greu de crezut sa mai poata da inapoi procedura de executare silita,atat timp cat dv ati achizitionat bunul imobil fara sarcini

Buna seara. In 2015 am cumparat un apartament de la o familie care l-a achiziționat la timpul respectiv (in 2013) prin executare silită. De ceva timp fosta proprietară care a fost executată silit pt neplata facturilor amenință pe la asociatia de locatari că vine si ocupă apartamentul ca doar este al ei si ca o sa faca asa fel incat sa il obțină înapoi legal. Intrebarea mea este daca are vreo sansa sa faca acest lucru si ce putem face noi? Noi l-am cumpărat cu contract de vanzare cumpărare legal cu toate actele in regula. Multumesc.
Buna ziua.
Ma intereseaza sa cumpar un teren pentru a construi o casa individuala. Terenul are deschidere la un drum privat ce are o latime de 5 metri. La acest drum au acces vreo 7-8 case. In certificatul de urbanism dat de catre proprietar am vazut ca scrie ca "parcela este construbila numai daca are iesire la un drum cu o latime minima de 7 metri pentru a putea oferi acces masinii de pompieri in caz de incendiu". Intrebarea mea este: daca achizitionam acest teren ne va fi eliberata autorizatie de constructie? Daca totusi ne va fi eliberata aceasta autorizatie, riscam ceva dupa constructia efectiva a casei?
Va multumesc frumoas pt raspunsuri!

Este vorba despre un corset folosit pentru indreptarea coloanei (medicina complementara, cumparat direct de la firma si nu din spital).
In mesaj mi-au spus ca sa ma astept la un proces intr-ucat am folosit in mod abuziv imagini si info luate de pe site-ul firmei respective. Si apoi m-au somat sa sterg aceste lucruri de pe blog in 24 de ore. Si atat. Nu au mentionat nimic despre drepturi de autor sau altceva. Doar ce am scris aici.

Multumesc pt raspuns.
Buna ziua.
Am facut o gafa, pentru care imi pare rau acum, dar cred ca e prea tarziu.
Detin un blog personal in care am postat unele obiecte personale spre vanzare.
La un articol, pe langa 2 fotografii facute de mine, am pus si o foto a firmei de provenienta a produsului, pentru credibilitate, si cateva specificatii tehice preluate tot de la ei.
Acum cateva zile cei de la firma respectiva m-au somat ca sa ma astept la proces pt folosire abuziva si ca sa retrag anuntul in 24 de ore.
Am retras anuntul imediat. Nu m-au mai contactat pana acum referitor la acest aspect .
ma mai pot da in judecata asa cum pretind ei chiar daca am indepartat poza si informatiile respective?
Mai pot demonstra ei ca am avut anuntul respectiv pe blog?

Multumesc frumos.