In data de 20 august 2012 am finalizat concediul de crestere si ingrijire copil iar azi ma vad nevoita sa apelez la cinci zile de concediu ingrijire copil bolnav. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de acest conediu si de indemnizatia aferent chiar daca nu am inregistrat venituri decat 15 zile ca angajata restul fiind CCC cu indemnizatia aferenta.
Multumesc!
Va rog sa ma lamuriti asupra punctului 1 "Se poate trece din CIC1 in CIC2 fara a mai fi nevoie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit" - se refera la situati in care cel de al doilea copil se naste in timpul cresterii primului?
Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al doilea urmeza sa se nasca in iulie 2011. Pe perioada celor doi ani am beneficiat de indemnizatie crestere copil pentru primul nascut in cuantum de 85% din venituri. De asemenea, mai este valabil in cazul celui de al doilea copil concediul de crestere?
Se poate trece din concediu crestere copil 1 in concediu prenatal respectiv postnatal, copil 2? Sau este necesara cel putin o zi de munca?