avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Activitate Marioara Cristescu

Activitate Marioara Cristescu

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:

Matusa sotului meu (sora soacrei mele) vrea sa-i lase apartamentul in care locuieste acum fiului nostru cel mare, in varsta de 8 ani .
Matusa nu are copii (nu a avut) sotul ei este decedat. Are 2 surori (soacra mea-are 1 copil, pe sotul meu si o alta sora care are si ea 1 copil), parintii matusii sunt decedati.
Daca fiul nostru primeste apartamentul prin act de donatie acesta poate fi atacat de cineva?

Un contract de V_C este mult prea costisitor pentru noi si chiar nu ne permitem, .Cu toate ca vom primi o casa la un moment dat....

Matusa doreste ca in act sa fie trecute ca si "clauze": faptul ca va locui in casa pana la moarte si ca nu o vom duce noi, sau fiul nostru intr-un azil.Noi nu avem nimic impotriva acestui lucru.Ba chiar luna de luna de vreo 4 ani ii dam o suma de bani in fiecare luna.
Acum vrea sa facem acte. Este mai ieftin ca donatia sa fie pe numele nostru sau al fiului nostru?
Scuzati-mi exprimarea, dar chiar nu ma pricep sa ma exprim in termeni ... mai juridici.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema mea:
Sunt insarcinata in luna a 5-a, contractul meu de munca este pe durata determinata si expira cand voi fi in luna a 6-a!. Angajatorul nu-mi mai prelungeste contractul de munca. Am avut un CM pe durata det. de 3 luni, mi-a fost prelungit cu inca 3 nu mai mult. Inainte de a ma angaja aici - vechiul loc de m-ca s-a desfiintat si am stat acasa cca 3 luni.
In aceste conditii beneficiez de concediu de maternitate si de concediul de ingrijire copil pana la 2 ani? De unde, de la cine?
Pot sa ma inscriu la somaj?Cand?
Multumesc pentru raspuns.