Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:
Matusa sotului meu (sora soacrei mele) vrea sa-i lase apartamentul in care locuieste acum fiului nostru cel mare, in varsta de 8 ani .
Matusa nu are copii (nu a avut) sotul ei este decedat. Are 2 surori (soacra mea-are 1 copil, pe sotul meu si o alta sora care are si ea 1 copil), parintii matusii sunt decedati.
Daca fiul nostru primeste apartamentul prin act de donatie acesta poate fi atacat de cineva?
Un contract de V_C este mult prea costisitor pentru noi si chiar nu ne permitem, .Cu toate ca vom primi o casa la un moment dat....
Matusa doreste ca in act sa fie trecute ca si "clauze": faptul ca va locui in casa pana la moarte si ca nu o vom duce noi, sau fiul nostru intr-un azil.Noi nu avem nimic impotriva acestui lucru.Ba chiar luna de luna de vreo 4 ani ii dam o suma de bani in fiecare luna.
Acum vrea sa facem acte. Este mai ieftin ca donatia sa fie pe numele nostru sau al fiului nostru?
Scuzati-mi exprimarea, dar chiar nu ma pricep sa ma exprim in termeni ... mai juridici.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema mea:
Sunt insarcinata in luna a 5-a, contractul meu de munca este pe durata determinata si expira cand voi fi in luna a 6-a!. Angajatorul nu-mi mai prelungeste contractul de munca. Am avut un CM pe durata det. de 3 luni, mi-a fost prelungit cu inca 3 nu mai mult. Inainte de a ma angaja aici - vechiul loc de m-ca s-a desfiintat si am stat acasa cca 3 luni.
In aceste conditii beneficiez de concediu de maternitate si de concediul de ingrijire copil pana la 2 ani? De unde, de la cine?
Pot sa ma inscriu la somaj?Cand?
Multumesc pentru raspuns.