avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu maternitate-CM durata determinata expira!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu maternitate-CM durata determinata expira!

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema mea:
Sunt insarcinata in luna a 5-a, contractul meu de munca este pe durata determinata si expira cand voi fi in luna a 6-a!. Angajatorul nu-mi mai prelungeste contractul de munca. Am avut un CM pe durata det. de 3 luni, mi-a fost prelungit cu inca 3 nu mai mult. Inainte de a ma angaja aici - vechiul loc de m-ca s-a desfiintat si am stat acasa cca 3 luni.
In aceste conditii beneficiez de concediu de maternitate si de concediul de ingrijire copil pana la 2 ani? De unde, de la cine?
Pot sa ma inscriu la somaj?Cand?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:20, 28 Ianuarie 2010
Ca sa va puteti inscrie la somaj trebuie sa aveti lucrate minim 12 luni in ultimele 24 luni. Nu neaparat la acelasi angajator si nu neaparat consecutive.

Daca aceste conditii sunt indeplinite in vechimea dvs atunci, la expirarea perioadei ptr care ati incheiat ultimul CIM determinat va inscrieti la somaj. Pe perioada somajului puteti beneficia de concediu de maternitate. Acesta va suspenda somajul urmand ca plata sa se faca la nivelul salariului avut cand lucrati. Apoi, tot de acolo din somaj puteti sa intrati in concediul de ingrijire copil pana la 2 ani.

veti primi 85% din media lunara a salariilor primite pe ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii. daca suma rezultata este mai mica de 600 lei, atunci veti primi 600 lei/luna la care se adauga o alocatie de 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil ralucamladin ralucamladin Buna , Am si eu nevoie de cateva raspunsuri. Sunt angajata la o firma cu contract pe perioada determinata pana in 19.06.2010, dupa ce m-am angajat am aflat ... (vezi toată discuția)
Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)