avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate raducraciun

Activitate raducraciun

cu alte cuvinte doua contracte de 8 ore sunt ilegale???........sau doar imorale?
Poti sa ai mai multe contracte individuale de munca in sectorul privat si in doua domenii diferite?
Răspuns la discuția DISPONIBILIZARE
multumesc
da art.65 din codul muncii este. pute-ti sa-mi da-ti un model de cerere sau plangere catre tribunal..... ca sa fiu cat mai explicit si concret fata de presedinte. Va multumesc.
Ccm-ul pe unitate este pe ramura de gospodarie transport si mai multe.Dar eu m-am exprimat gresit Ccm pe unitate este inferior celui pe ramura dar este conceput dupa acesta. In CCM pe ramura se gaseste un articol unde se poate acorda doua salarii compensatorii daca salariatul este disponibilizat din alte motive decat cele ce apartin de persoana sa si daca societatea se reorganizeaza. La mine in preaviz scrie :"restrangerea activitatii" ceea ce eu cred ca inseamna acelasi lucru odata ce sunt disponibilazti salariati si desfiintate posturile acerstora.Dumneavoastra ce parere aveti?
BUNA ZIUA. EU AM PRIMIT UN PREAVIZ DE 20 ZILE....IN URMA ACESTUI PREAVIZ AM DEPUS O CERERE LA REGISTRATURA UNITATII IN CARE AM CERUT SA MI SE ACORDE UN SALARIU COMPENSATORIU COMFORM ART.78 ALIN 1.2. DIN CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL.
AM FOST CHEMAT DE CATRE DIRECTORUL SOCIETATII SI MI-A SPUS IN URMATORUL FEL:" CE E CU HARTIA ASTA....TU AI UN CONTRACT COLECTIV PE UNITATE CARE A FOST SEMNAT DE CATRE SINDICAT SI TU VREI SA AMAN ORICE PREAVIZ SI SA-TI DESFAC CONTRACTUL DISCIPLINAR SI SA NU APUCI SA IEI NICI SOMAJ'
ACEST CONTRACT COLECTIV PE UNITATE ESTE TOTAL INFERIOR CELUI NATIONAL, EL ESTE LUAT DUPA MODELUL CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL DE RAMURA, IN CARE NU SE FACE NICI O REFERIRE LA SALARIU COMPENSATORIU. MOITIVUL PREAVIZULUI ESTE URMATORUL"AVAND IN VEDERE RESTRANGEREA DE ACTIVITATE IN CADRUL SOCIETATII VA COMUNICAM CA SUNTETI IN PREAVIZ ...BLA..BLA"
IN ACEST CAZ DACA AS DEPUNE O PLANGERE LA JUDECATORIE AS AVEA VREO SANSA DE CASTIG. EU DIN CATE AM CITIT IN LEGI SAU PE FORUMUL DUMNEAVOASTRA AS AVEA CASTIG DE CAUZA....
POATE NU AS MAI FI FACUT NICI UN DEMERS DAR CAND AM VAZUT ATITUDINEA DIRECTORULUI MI S-A APLECAT.
VA ROG DATI-MI UN SFAT.
VA MULTUMESC