avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate viorel_v2000

Activitate viorel_v2000

Grysnico a scris:

...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.

3 sau 4 camere de luat vederi si un dispozitiv de inregistrare nu poate fi considerat " sistem de alarmare impotriva efractiei".

Citesc si nu-mi vine sa cred. :O
Daca eu, persoana fizica, montez un sistem de supraveghere video la mine in curte (m-au calcat hotii de "n" ori) poate sa spuna cineva ca am incalcat vre-o lege?

PFA-urile si celelalte categorii similare au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:

* impozit pe venit in cota de 16% aplicabila asupra venitului net (Legea 571/2003 art. 43);
* contributia trimestriala pentru asigurarile de sanatate in cota de 5,5% aplicabila asupra venitului net (Legea 95/2006 art. 257)
* contributia pentru concedii si indemnizatii in cota de 0,85%, aplicabila asupra venitului net, dar nu mai mult de 12 salarii minime brute pe tara (OUG 158/2005)
La vama veti platii taxe vamale (in functie de valoarea utilajului si procentul de taxa vamala din Tariful de Import) plus TVA 19%(aplicat la valoarea utilajului plus taxele vamale).
:(
Chiar nimeni nu-mi poate da "un capat de ata"?
Nici chiar un moderator?
Lucrez intr-o institutie bugetara. Jumatate din colegii mei au castigat in justitie dreptul la suplimentul postului si suplimentul treptei pe ultimii 3 ani. Noi, a doua jumatate, aceeasi "justitie" ne-a respins actiunea. Hotararile au ramas definitive dupa utilizarea tuturor cailor de atac.
Ne-a ramas o singura speranta: CEDO
Consideram ca statul, prin Ministerul de Justitie, ne-a discriminat in raport cu colegii nostrii de munca (aceleasi incadrari, aceeasi fisa a postului, acelasi loc de munca....)
Vrem sa dam in judecata Statul Roman pentru discriminare.
A mai procedat cineva la asa ceva? Cu ce rezultate? Poate cineva sa ne recomande un avocat sau un birou de avocatura cu experienta in asa ceva?

Multumesc