avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ce TVA platesc pentru a devama un utilaj?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ce TVA platesc pentru a devama un utilaj?

Avand o firma platitoare de TVA, doresc sa achizitionez din Rep. Moldova un utilaj pentru fabricarea unor materiale de constructii. As vrea sa stiu care este TVA-ul care trebuie platiti la vama? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ciobanu_Mihaela , utilizator 17:59, 10 Februarie 2010
La vama veti platii taxe vamale (in functie de valoarea utilajului si procentul de taxa vamala din Tariful de Import) plus TVA 19%(aplicat la valoarea utilajului plus taxele vamale).
tocmi asta nu inteleg, utilajul costa 5000€ , stiti cumva care este procentul de taxa vamala din tariful de import ?
Va multumesc
viorel_v2000 a scris:

La vama veti platii taxe vamale (in functie de valoarea utilajului si procentul de taxa vamala din Tariful de Import) plus TVA 19%(aplicat la valoarea utilajului plus taxele vamale).

Ati primit raspunsul : Tariful de import nu are un singur procent de taxa. Acesta variaza in functie de produs.

Contactati o firma care se ocupa de formalitatile vamale (oricum veti avea nevoie pentru intocmirea declaratiilor).
merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru importul de motociclete Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea? (vezi toată discuția)
Transport rep.moldova tampau gabriela tampau gabriela SC platitoare de TVA ,din Romania factureaza altei SC platitoare de TVA -Romania servicii transport marfa ruta Rep.Moldova- Romania. Se factureaza cu TVA ? (vezi toată discuția)
Import extracomunitar versatill versatill salut..as vrea sa stiu daca imi poate da cineva un sfat pt situatia in care vreau sa import bunuri din afara UE..sa zicem ca exista taxe vamale de 10 %,un pret ... (vezi toată discuția)