Am sa fac o petitie si catre anp. Insa vreau sa va intreb ce vreti sa spuneti prin "va fi foarte greu"?
In sensul ca nu se va lua nici o masura?
Despre raport nici el nu stie prea multe, initial vroiau sa ii ia dreptul la pachete apoi au renuntat , nu stia sa imi zica exact ce au hotarat.
El este condamnat pentru furt calificat.
Pe parcursul detentiei a fost scos la munca ( a cerut el) prima oara a lucrat la gradini, nu s-a inteles cu cei din camera si intr-un final a cerut mutarea intr-un alt punct de lucru. Nu s-a intamplat nimic si atunci am fost la director unde l-am rugat sa ii accepte cererea , din nou , de a iesi la munca ( de altfel cum ar trebui executat un regim semideschis).
L-au mutat intr-o camera unde sa aiba grija de o persoana cu handicap la mana. Aici din nou au aparut discutii ( toti din acea camera aveau diferite procese cu penitenciarul iar el nu), a tot cerut sa il transfere in alta camera, nu s-a facut nimic si atunci a ales sa se taie la mana. A vorbit cu comandantul , i-a spus care sunt problemele dar nu s-a luat nici o masura. Intr-adevar , pe acest incident i s-a facut raport ( de altfel singurul raport pe care il are )pentru automutilare dar nu i s-a luat nici un drept.
Mama, a fost din nou la director , a vorbit si i-a lasat si o petitie, dar tot nu se face nimic.
El nu vrea decat sa stea intr-o camera unde sa nu aiba probleme si in acelasi timp sa iasa si la munca sau sa faca un curs de calificare.
Din cate am inteles, in Penitenciarul Jilava nu prea sunt posibile aceste lucruri si atunci cere transferul in alt penitenciar.
Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te muta dintr.un penitenciar in altul.