avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate cave

Activitate cave

Art 213 era in codul penal vechi, abrogat (abuzul de incredere).
Art 238 este cel actual. Dar si mai bine s-ar incadra la Art. 243 (2) - Însusirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
aminush a scris:

am stat 3 zile internat in spital pentru investigatii, avand ficatul deplasat si contuzie toracica. Dupa externare am fost citat de politia rutiera care mi-a adus la cunostinta ca mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava, parat fiind eu si victima tot eu.

"Vatamare corporala grava - Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra integritatii corporale sau a sanatatii,
prevazute in sectiunea II, cap. I, t. II, art. 182, C. pen., partea speciala, si consta in fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita, pentru vindecare, ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei"
Se pare ca nu e cazul pt o astfel de incadrare. Si nici macar nu sunt avocat, doar am dat un search pe google.