avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate stan cristina

Activitate stan cristina

Buna ziua, am si eu o problema cu calculul penalitatilor la intretinere ! Am fost data in judecata pentru suma de 13 000 ( reprezentand debit+ penalitati la intrtinere pana in luna mai 2017 ) .In luna ianuarie 2017 am achitat ultima oara la intretinere o suma iar pe chitanta mi s-a notat ca mai am un rest de plata de 6 846 lei, deci pana in luna mai 2017 aceasta suma s-a majorat la 13 000 (10000 debit plus 3000 penalizari ) ! Am reusit da achit debitul de 10000 si incerc sa obtin o esalonare a penalitatilor de 3000 . Surpriza mea mare a fost ca de la suma de 13000 lei in luna mai 2017 am ajuns la suma de 57 000 in luna ianuarie 2018 ! Mentionez ca locuiesc intr-o garsoniera si o medie a intretinerii fara penalitati este de 100 lei pe luna ! Intrebarea mea este daca vi se pare ca aceste penalitati care au dus la aceasta fabuloasa suma ar fi corect calculate ! Din ce am sesizat eu calculul care mi s-a facut pana in prezent ar fi fost suma debitului+penalitatile=soldul la care se aplica alte penalitati luna urmatoare . Va multumesc anticipat pentru raspunsuri ! Cristina Buia
multumesc pt raspuns,dar am uitat sa precizez ca in urma decesului administratorului,presedintele calculeaza si incaseaza intretinerea de vreo 3 luni deoarece nu s-a ales alt administrator ! in acest caz tot lui trebuie sa ii depun contestatia?
locuiesc de 5 ani intr-o garsoniera de 26,44 mp impreuna cu sotul si copilul in varsta de 8 luni ! in momentul in care am cumparat garsoniera stiam ca apa calda este oprita datorita unor complicatii cu fostul administrator (se pare ca fugise cu banii de intretinere),dar caldura aveam ! atunci nimeni nu ne-a instiintat ca exista si o datorie la apa rece si caldura,iar intretinerea ne venea cam 60 ron pe timp de vara si in jur de 200 pe timp de iarna in conditiile in care aveam caldura ! de 2 ani a fost oprita si caldura tot datorita acelor datorii la care s-au adunat si penalizari,iar pt ca majoritatea locatarilor au centrale termice,au refuzat plata acestor datorii ! problema mea incepe de acum 3 luni in care s-a trezit actualul administrator ca sunt datorii si la apa rece (tot de acum 5-6 ani) si s-a hot sa bage in plus la intretinere 35 ron/pers pt aceasta datorie ! nu as fi avut nimic impotriva daca nu observam pe acea foaie de plata a intretinerii ca la o garsoniera ca a noastra,tot 3 pers se plateste 160 ron,iar noi avem 380 ron,ceea ce mi se pare enorm de mult ,neavand apa calda si nici caldura!!! intrebarea mea este cui ma pot adresa pt o expertiza a acelor acte pe baza carui mi se calculeaza intretinerea si cui ma pot adresa in legatura cu aceasta problema ?? multumesc anticipat pt raspuns