Buna ziua, am si eu o problema cu calculul penalitatilor la intretinere ! Am fost data in judecata pentru suma de 13 000 ( reprezentand debit+ penalitati la intrtinere pana in luna mai 2017 ) .In luna ianuarie 2017 am achitat ultima oara la intretinere o suma iar pe chitanta mi s-a notat ca mai am un rest de plata de 6 846 lei, deci pana in luna mai 2017 aceasta suma s-a majorat la 13 000 (10000 debit plus 3000 penalizari ) ! Am reusit da achit debitul de 10000 si incerc sa obtin o esalonare a penalitatilor de 3000 . Surpriza mea mare a fost ca de la suma de 13000 lei in luna mai 2017 am ajuns la suma de 57 000 in luna ianuarie 2018 ! Mentionez ca locuiesc intr-o garsoniera si o medie a intretinerii fara penalitati este de 100 lei pe luna ! Intrebarea mea este daca vi se pare ca aceste penalitati care au dus la aceasta fabuloasa suma ar fi corect calculate ! Din ce am sesizat eu calculul care mi s-a facut pana in prezent ar fi fost suma debitului+penalitatile=soldul la care se aplica alte penalitati luna urmatoare . Va multumesc anticipat pentru raspunsuri ! Cristina Buia
Penalizarile nu sunt corect calculate caci este evident ca depasesc debitul la care au fost calculate, ceea ce este interzis de lege.
Incercati sa solicitati o expertiza contabila care sa aiba ca si obiectiv verificarea corectitudinii calculului penalizarilor, tinand cont si de platile deja efectuate.
In plus, puteti solicita Asociatiei in scris explicatii privind acest debit caci sunt obligati prin lege sa va raspunda . De asemenea. aceasta suma ar fi trebuit sa figureze in listele de plata.
Prima data dvs. d-a Cristina, mergeti la asociatie si clarificati-va problema, asa cum v-a sfatuit d-na avocat.
Solicitati o situatie, un tabel cu modul de calcul a debitelor (solicitarea sa o faceti in scris). Asociatia este obligata sa va de-a un raspuns. Oricum, aceasta situatie vor trbui sa o prezinte si in instanta, altfel ii trimite la plimbare...
Pe de alta parte, nici nu ma intereseaza motivele pentru care dvs. ati ramas cu aceste debite la asociatie (sunt sigur ca aveti motive intemeiate). Pot sa va spun ca atata timp cat ati consumat, altii v-au "sponsorizat", adica toti traim asa cum stiti. Poate sunt unii mai cu dare de mana, dar majoritatea suntem oameni obisnuiti care traim dintr-o amarata de pensie sau un salariu de mizerie..., astfel ca va sfatuiesc sa incercati sa va achitati la timp obligatiile ce va revin.
Repet, nu ma intereseaza motivele intarzierii la plata, dar daca ajungeti in instanta, sunt sigur ca o sa mai achitati si cheltuieli de judecata si cate si mai cate.
Urmariti atenta, situatia asociatiei, incercati sa intelegeti ceea ce va prezinta, discutati rezolvare printr-o solutionare amiabila.
Evitati instanta!