Ok, o respecta, pentru ca intr-adevar este o hotarire judecatoreasca. Care este suportul legal si este oare normal ca sub titlul de "salariu de baza" sa apara doua sume diferite: una in statul de plata si una pe cartea de munca?
X nu stie daca in cazul unui recurs ar avea castig de cauza sau nu. Daca are rost sa continue "lupta". Castig de cauza inseamna dreptate, nu valoarea sporului.
Multumesc!
Ajutati-ma cu urmatoarea speta, va rog frumos. Este implicata o persoana apropiata din familie si am mare incredere in sfaturile voastre avizate.
X (lucreaza in invatamant) si avea dreptul la un spor ce se aplica la salariul de baza. Nu avea cunostinte adecvate si a apelat la un expert contabil care a facut o calculatie pe baza salariului de baza din cartea de munca (ultimele 12 luni). Pentru ca unitatea voia sa plateasca o suma mai mica, X a dat in judecata unitatea pe baza expertizei pe care o avea. A castigat procesul.
Unitatea a dat in judecata pe X, pentru ca nu erau de acord cu suma. A venit un alt expert contabil, a facut copii dupa statele de plata si a calculat sporul. Era intr-adevar mai mic si X a pierdut procesul, urmand sa plateasca toate cheltuielile de judecata.
De unde a intervenit problema: pe statul de plata salariul de baza era mai mic cu aprox. 200-250 lei fata de salariul de baza din cartea de munca. Cum este posibil asa ceva si ce poate face X in aceasta situatie? Practic nu are nici o vina, tot unitatea a gresit undeva? Cum se poate pedepsi acest lucru? I s-a spus ca salariul de baza din Cartea de munca include un spor si cel de pe statul de plata nu. Nu este acelasi salariu de baza?
Incepand cu data de 1 sept 2009 am intrat in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani (finalizare aprilie 2011). In luna martie a.c. as dori sa ma reintorc la serviciu. Sotul meu poate sa ma "inlocuiasca" :) in acest proces? Adica sa intre in concediu de crestere a copilului in locul meu pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani? Mentionez ca indeplineste conditiile prevazute de lege (daca ar fi fost sa solicitam pentru el acest lucru de la inceput).