avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate elenalori

Activitate elenalori

Răspuns la discuția Carte de munca completata gresit
Ok, o respecta, pentru ca intr-adevar este o hotarire judecatoreasca. Care este suportul legal si este oare normal ca sub titlul de "salariu de baza" sa apara doua sume diferite: una in statul de plata si una pe cartea de munca?
X nu stie daca in cazul unui recurs ar avea castig de cauza sau nu. Daca are rost sa continue "lupta". Castig de cauza inseamna dreptate, nu valoarea sporului.
Multumesc!
Dragii mei,

Ajutati-ma cu urmatoarea speta, va rog frumos. Este implicata o persoana apropiata din familie si am mare incredere in sfaturile voastre avizate.

X (lucreaza in invatamant) si avea dreptul la un spor ce se aplica la salariul de baza. Nu avea cunostinte adecvate si a apelat la un expert contabil care a facut o calculatie pe baza salariului de baza din cartea de munca (ultimele 12 luni). Pentru ca unitatea voia sa plateasca o suma mai mica, X a dat in judecata unitatea pe baza expertizei pe care o avea. A castigat procesul.
Unitatea a dat in judecata pe X, pentru ca nu erau de acord cu suma. A venit un alt expert contabil, a facut copii dupa statele de plata si a calculat sporul. Era intr-adevar mai mic si X a pierdut procesul, urmand sa plateasca toate cheltuielile de judecata.
De unde a intervenit problema: pe statul de plata salariul de baza era mai mic cu aprox. 200-250 lei fata de salariul de baza din cartea de munca. Cum este posibil asa ceva si ce poate face X in aceasta situatie? Practic nu are nici o vina, tot unitatea a gresit undeva? Cum se poate pedepsi acest lucru? I s-a spus ca salariul de baza din Cartea de munca include un spor si cel de pe statul de plata nu. Nu este acelasi salariu de baza?

Va multumesc din suflet anticipat pentru ajutor!
Multumesc mult pentru raspuns, Smeagull!!! O saptamana cat mai frumoasa! :)
Buna ziua,

Incepand cu data de 1 sept 2009 am intrat in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani (finalizare aprilie 2011). In luna martie a.c. as dori sa ma reintorc la serviciu. Sotul meu poate sa ma "inlocuiasca" :) in acest proces? Adica sa intre in concediu de crestere a copilului in locul meu pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani? Mentionez ca indeplineste conditiile prevazute de lege (daca ar fi fost sa solicitam pentru el acest lucru de la inceput).

Va multumesc frumos!