buna ziua
am si eu o intrebare
la data de 12.11.2010 copilul va face 2 ani, eu in decembrie ar trebui sa nasc cel de-al doilea copil.
ce se intampla daca nu am angajator? unde imi depun actele pentru prenatal?
oare se depune tot acolo de unde se trimite alocatia copilului?
ce stiti in acest sens?
va multumesc
gata am gasit in sfarsit..daca cineva stie sa imi zica daca e ok :">
la domiciliu recurs impotriva incheierii de indreptare [soacra nu a fost de fata cand s-a facut procesul ca daca era facea dovada cu c.i-ul]
la suprafata din 300 in 300 mp trebuie sa anulam titlul acuma ramane sa aflu daca trebuie sa depuie cerere toti urmasii sau poate si singura soacra..din cate am aflat prin anulare titlului obliga comisia sa reconstituie suprafata corect cu eliberarea de CJ a unui titlul corect
oricum daca stau bine si ma gandesc nu mai are sens sa mai facem ceva cu greselile gramaticale si cu adresa intrucat cerand anularea vechii hotarari sa facndu-se alta vom avea grija sa se treaca corect toate datele...
o zi buna tuturor..maca o parere avizata era ok ca eu asa de capul meu cum inteleg eu legea :stunned:
mno principiul l-am gasit dar tot nu m-am dumirit
In procesul civil, partile au posibilitatea legala de a participa in mod activ la desfasurarea judecatii, atat prin sustinerea si dovedirea drepturilor proprii, cat si prin dreptul de a combate sustinerile partii potrivnice si de a-si exprima pozitia fata de masurile pe care instanta le poate dispune.
Aceste drepturi legale ale participantilor la judecata sunt asigurate prin respectarea unui principiu fundamental al procesului civil, principiul contradictorialitatii. Pentru asigurarea contradictorialitatii in procesul civil, instanta are obligatia de a pune in discutia partilor toate aspectele de fapt si de drept pe baza carora va solutiona litigiul. Nerespectarea acestui principiu, care asigura implicit si respectarea dreptului la aparare, este sanctionata cu nulitatea hotararii.
Notiunea de proces echitabil presupune respectarea si aplicarea principiului contradictorialitatii, cat si a dreptului la aparare, iar potrivit art. 129 alin. 1 c.pr.civ., judecatorul are indatorirea sa faca respectate si sa respecte el insusi principiul contradictorialitatii si celelalte principii ale procesului civil.
si? #-o
off
bun deci la adresa cerere + xerox ci
la greseli...cerere schimbari greseli dpdv orogrfic
la silvia cu silvea....pricipiul...care nu inteleg nimic
iar la 300 schimbati in 3000 m.p....iar nu ma duce mintea
off:O
buna ziua revin cu raspunsul la cererea efectuata de soacra mea .
citez din comunicarea primita
'pe rol, solutionarea cererilor de indreptare eroare materiala formulate de recleamantele SM si SE......'
instanta
asupra cauzei civile de fata:
La data de..a fost inregistrata pe rolul jud... cererea formulata de petentra SM prin care a solicitata indreptarea erorilor materiale strecurate in dispozitia sentintei civile nr..din ... pronuntata de jud.. in dosarul nr....
In motivare , sustine petenta ca in mod gresit in hotararea pronuntata, a fost mentionata domiciliul sau ca fiid in str...in realiate denumirea strazii fiind ....., in pagina 1 , randul 33 subiectula fost despartit de predicat prin virgula, iar la randul 31 din aceeasi pagina s-a consemnat acesta in loc de acestia, iar in pagina doi randul 8 s-a trecut suprafata de 6 ha si 300 m.p. in loc de 6 ha si 3000 m.p.
De asemenea , sustine petenta, ca urmeaza sa se mentioneze ca mostenitoarea autorului SI [tatal soacrei], este defuncta SS si nu SSM, iar mostenitoarea acesteia este SL.
La aceeasi data s-a luat act de cererea formulata de petenta SE [sora soacrei] prin care solicita indreptarea erorilor materiale strecurate in dispozitivul sentintei civile nr..din ...., pronuntata de jud... in dosar nr..., aratand ca urmeaza sa se constate ca SS este mostenitoarea numitului SI, iar nu SSM asa cum s-a consemnat. De asemenea se sustine ca petenta in dosar nu este SSM ci SL, mostenitoarea autoarei SS..
Concluzioneaza petenta ca suprafata reconstituita in favoare este de 6 ha si 3000 m.p. in loc de 6 ha si 300 m.p., asa cum s-a consemnat in sentinta civila nr... din ....
Potrivit disp. art. 218 c.pr. civ. 'Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerea partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere'.
Se retine netemeinicia cererilor formulate, motiv pentru care instanta va dispune respingerea acestora.
Astfel cu privire la cererea formulata de petenta SM, instanta retina ca aceasta nu a facut dovada ca strada unde aceasta isi are domiciliul poarta demumirea de ... iar nu....asa cum s-a consemnat in sentinta civila nr....[dar oare nu reiesea din xerocopia de la dosar dupa ci-ul soacrei??? X-(], iar despartirea prin virgula a subiectului de predicat si consemnarea acesta in loc de acestia nu constituie erori materiale care ar putea fi indreptate prin procedura prevazuta de disp. art. 281 c.pr.civ.
Cu privire la sustinerea petentelor ca in mod eronat s-a mentionat suprafata de 6 ha si 300 m.p. corect fiind 6 ha si 3000 m.p. instanta retine ca prin titlul de proprietate nr.. din... cu privire la care reclamantii au solicitat modificarea, s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru suprafata de 6 ha si 300 m.p., pretentia invocata de acestia fiind aceea ca in mod eronat in actul de reconstituire au fost trecuti ca mostenitori ai autorului SI BE, SE, SS, Sf, SM, Sm, PH si PV necontestand, astfel, suprafata reconstituita.
''Referitor la pretentiile petentelor Sm [soacra ]si Se [sora soacrei] , in sensul ca urmeaza sa se constate ca mostenirea autorului Si [tatal soacrei], este defuncta SS si nu SSM, cu mostenitor SL instanta retine ca, in fapt, se invoca noi pretentii care nu pot fi puse in discutie decat cu respectarea principiului contradictorialitatii, regula de baza in cadrul procesului civil. De altfel, instanta retina ca prin cererea de chemare in judecata chiar petentele SS si SL alaturi de reclamantii SF, BeE, SE, SM si Sm au solicitat modificarea titlului de proprietate nr.. din... prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului cu vegetatie forestiera in suprafata de 6 h si 300 mp.''
Pentru aceste motive in numele legii dispune
respinge formulata se SM si Se..cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare'
acum va rog frumos sa ma ajutati ce este de facut
la adresa inteleg ca trebuie sa duca xerox dupa ci...ins ala celelate probleme ridicate de jud..nu stiu ce sa fac. :((
astept raspunsurile dvs.
multumesc
buna ziua
au fost si au depus cerere intructa avocatul a zis ca nu e treaba lui si era vorba de o greseala materiala..in sfarsit au mers si au depus cerere pentru modificare si completare la h. si ulterior la tp-u
intre timp i-am rugat sa imi faca o xero copie dupa dosar soacra fiind parte in dosar..in sfarsit am ai citit dosarul cu toate cele...greseala este trimisa in unul din actele primariei si de acolo s-a petrecut toata nebunia.....acum asteptam finalitatea actiunii.sa speram ca va fi bine si nu ii va mai pune pe drumuri pe saracii batrani
o zi buna tuturora multumim de informatile pretioase :)
am aceeasi parere ca si dumneavoastra.
si am maai descoperit ca pe una din sotii o cheama silvea iar pe cealalta silvia voi cere completare pentrru schimbarea greselii. iar cu domiciliul voi face acelasi lucru.
si da fata afacut cerere pe legea nr. 18.bine ca ne-ati invatat ca mergeam si nu stiia ce si cum sa cerem
va multumim
fata va aparea pe TP ca mostenitoare alaturi de fratii in viata ai lui SI? ca ma gandescca nu are cum sa apara mama acesteia intrucat aceasta este decedata
va inteleg dumneavoastra raspundeti in urma celor spuse de mine.
nue nici o problema insa sa stiti ca m-ati lamurit foare mult
nu stiu daca am precizat dar2 dintre sotiile fratilor le cheama la fel SS
SS sotia lui SP ambii decedati sotul ianintea lui SI , ia sotia ulterior acestuia
si SS care este sotia unuia ditre fratii in viata si cea care apare in acete ca mostenitoare a lui SI eu nu inteleg cuma a putut ea sa apra pe act cu ce drept....intradevar voi cere o completare pentru a vedea ce calitate are , fiica, sotie...multumesc ca m-ati invatat
si pe mine m-au inebunit ss-urile ca de cateva zile de cand mi-a zis soacra am facut scheme si le-am mai descalcit cat de cat
fata celuilalt frate decedat inainte de decesul lui SI. a carei mama a decedat dupa decesul lui SI. ce se intampla cu ea ? apare sau nu in acte ce e de facut in cazul ei refertor la mostenire?