avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

buna ziua am si eu o nelamaurire in ceea ce priveste un act emis de o anumita judecatorie.
S.I. a decedat in urma lui au ramas copii acestuia toti majori, casatoriti in numar de sase.
2 dintre baiettii lui S.i. au murit inaintea acestuia SH si SP.
sotia unuia dintre baieti SS a murit si ea ulterior decesului lui SI. cei 2 au o fata SL
la succesiune s-au prezentat dupa cum urmeaza toti fratii plus sotia celui decedat SH si fata celui decedat SL.
insa in acte de succesiune nu apare SL ci sotia unuia dintre frati in viata profitand de confuzia de nume intructa pe cele 2-a le cheama SS
Noi am depistat dupa domicilu lui SS ca este sotia unuia dintre frati si nu fata fratelui decadat.
ce este de facut?
de asemene pe un titlu de proprietate lipseste fata decedatului si apara sotia unuia dintre frati....ce este de facut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: elilov3 , utilizator 11:21, 16 Martie 2010
buna ziua!
cu privire la hot judecatoreasca puteti merge pe o completare si lamurire a dispozitivului hotararii.
cu privireb la TP nu prea stiu ce a va spun, posibilo ca aceasta fiica sa nu fi facut cerere in baza legii 18/1991, si din acest motiv nu apare.
ref la tp atunci de ce apare sotia unuia dintre frati ?
va spusesem numele celor 2 e la fel SS. cum putem demonstra ca e sotia fratelui si nu fata fratelui?
multumesc de raspunsul legat de hotarare asa o voi indruma pe soacra mea sa faca.
ok.
daca SH a decedat inaintea lui SI, nu intelg cum a venit la succesiune sotia acestuia care nu avea calitate?!
Aratati cuiva actele astea. Eu una m-am cam incurcat in SS-uri.

Intr-un "act de succesiune" (fie el hotarare judecatoreasca, la care CRED ca va referiti, fie certificat de mostenitor) daca nu e scris cu ... picioarele, atunci ar trebui sa fie aratate si calitatile...
Spre pilda, daca este HJ:
- constata deschisa succesiunea defunctiului ...
- constata ca masa succesosala se compune din ...
- conastata ca de pe urma ..au ramas ca mostenitor: X in calitate de (sot, fiu, fiica ...sau ce-o mai fi).

Daca nu este aratata si calitatea, atunci, evident ca se pot crea confuzii, caz in care se poate cere instantei sa lamureasca pe cine a avut in vedere (sa completeze dupa nume si calitatea).

Dupa cum ati spus "la succesiune s-au prezentat toti fratii, sotia celui decedat si fata celui decedat".
Cum ar fi putut in aceste conditii sa apara in dispozitiv "sotia unuia dintre fratii in viata" (adica o peroana care nici macar nu a fost parte in dosar, din cate inteleg).
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
romascanu, moderator
cred ca fata intradevar nu s-a prezentat ...aveti dreptate
la hotarare mi-am dat seama ca este sotia fratelui dupa domiciliul acestuia care este acelasi cu cel a sotului.
eu ma gandesc ca atunci cand s-au depus acetele li s-au cerut copii dupa cn-uri si ci-uri sau dupa caz bi-uri..oare chiar nu s-a observat ca numit SS nu este fiica lui SI?
maine vom merge la avocat va voi anunta cele intamplate si curscul actiunilor.
multumesc frumos nu ma asteptam sa mi se raspunda cu o asemenea proptitudine

Alte discuții în legătură

Atacarea in justitie a titlului de proprietate asupra terenurilor Valeriano Valeriano Buna ziua. Soacra mea are certificat de mostenitor obtinut de la mama ei. In acesta este scris ca mama soacrei mele lasa mostenire acesteia din urma toate ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare fara titlu de proprietate kjetil kjetil Buna ziua.as dori si eu niste informatii deci sotul meu are 4frati cu acelasi tata.Soacra mea avind o casatorie anterioara a mai avut o fica cu primul sot care ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila definitiva si irevocabila blod blod Am obtinut in anul 2008 o hotarare definitiva si irevocabila pe o suprafata de 8 ha padure dupa proba cu martori, eu fiind singurul mostenitor care am cerut ... (vezi toată discuția)