avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate adrian199

Activitate adrian199

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, care este legislatia referitoare la certificatele de conformitate si la certificatele de garantie? Ma intereseaza in special normele de aplicare si tipurile de certificate de care este nevoie pentru a pune pe piata diferite produse. Deasemenea, sunt interesat de continutul si circuitul certificatelor de garantie, de obligatiile tuturor operatorilor economici implicati (producator, importator, distribuitor, vanzator).
Multumesc
Răspuns la discuția fixarea preturilor de vanzare
Cred totusi ca art. 4 lit. c din legea 11/1991 se refera la faptul ca un angajat al unei firme ofera informatii secrete catre un concurent al firmel la care lucreaza. In cazul de fata, inteleg ca ar constitui contraventie faptul ca angajatul furnizorului F sa ofere informatii furnizorului F1, care este concurentul direct al F.

Cu problema solicitata, ne putem incadra in art. 5 lit. a din legea 21/1996?

(1)Sunt interzise orice înţelegeri [.....] tacite între agenţii economici [.....] în special cele care urmăresc:
a)fixarea concertată, în mod [.....] indirect, a preţurilor de vânzare ori de cumpărare, ....................

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: comerciantul C1 discuta cu furnizorul F care sunt preturile de vanzare la raft la comerciantul C2, pentru produsele livrate de F (C1 si C2 sunt concurenti directi).
Aceasta discutie despre preturi incalca legea? Se poate considera ca este o intelegere de fixare a pretului de vanzare la raft, furnizorul fiind intermediarul discutiilor intre C1 si C2?

Multumesc
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

Detin un teren extravilan, in imediata vecinatate a localitatii X. Proprieterul terenului de alaturi a trecut terenul sau in intravilan si a inceput constructia unui imobil, chiar din marginea proprietatii. In aceasta situatie, sunt nevoit sa cedez doar eu o parte din teren pentru drumul care desparte proprietatile (pe o lungime de 25 m).
In plus, pe terenul meu a si fost trasat cu buldozerul drumul care desparte proprietatile.
Sunt obligat sa accept acel drum pe terenul meu? Cum pot recupera prejudiciul adus?
Mentionez ca detin toate actele de proprietate asupra terenului respectiv si ca de doua ori am marcat cu GPS-ul limitele terenului, dar de fiecare data marcajele au fost indepartate.

Multumesc mult,

Adrian M.