avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drept de proprietate asupra terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drept de proprietate asupra terenului

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

Detin un teren extravilan, in imediata vecinatate a localitatii X. Proprieterul terenului de alaturi a trecut terenul sau in intravilan si a inceput constructia unui imobil, chiar din marginea proprietatii. In aceasta situatie, sunt nevoit sa cedez doar eu o parte din teren pentru drumul care desparte proprietatile (pe o lungime de 25 m).
In plus, pe terenul meu a si fost trasat cu buldozerul drumul care desparte proprietatile.
Sunt obligat sa accept acel drum pe terenul meu? Cum pot recupera prejudiciul adus?
Mentionez ca detin toate actele de proprietate asupra terenului respectiv si ca de doua ori am marcat cu GPS-ul limitele terenului, dar de fiecare data marcajele au fost indepartate.

Multumesc mult,

Adrian M.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:25, 26 Ianuarie 2010
adresati-va mai intai politiei depuneti o plangere.
nu sunteti obligat sa-i lasati drum de acces fara sa fiti despagubit in vreun fel.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drumuri de acces pe ambele laturi alea unei parcele? CristiZXCV CristiZXCV Buna ziua, Am rugamintea sa imi oferiti un sfat pentru urmatoarea situatie: Detin un teren de forma dreptunghiulara de latime de 28 m si impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren intravilan arabil IUBITA_TIANA IUBITA_TIANA BUNA, detin un teren intravilan arabil momentan, inclus in PUG ca fiind intravilan, la limita intravilanului.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren, insa ... (vezi toată discuția)