avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren langa drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren langa drum de servitute

As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva.
Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat fizic;astfel...terenul in cauza,drumul si terenul proprietarului de peste drum,nu sunt ingradite sau trasate in vreun fel.Ce acte anume trebuie sa solicit eu la cumparare,care sa ma asigure ca ceea ce cumpar nu face obiectul drumului de servitute?...Adica,pe scurt,sa nu platesc cu bani grei fiecare mp de pamant...dupa care sa ma trezesc ca mi se taie vreo 100 mp fasie din parcela,aceasta considerandu-se datoria mea fata de drumul de servitute.
Multumesc anticipat
Daniela
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:53, 18 Septembrie 2006
accesul la teren cu se face? drumul de servitute este proprietatea actualului prop sau a vecinului? daca este al vecinului trebuie acordul pentru folosire
pentru fiecare parcela trebuie sa ai cadastru si trasarea terenului( este recomandat sa fie cadastristul tau la trasare )
accesul la terenul meu nu e problema...am front la strada principala...drumul de servitute este pt cel care are terenul in spatele meu;trebuie sa precizez ca inainte terenul a fost extravilan deci era destinat culturilor agricole,acum..e intravilan...ne-am intalnit cu individul care cica ar avea competenta sa traseze exact care sunt parcelele...dar el practic a infipt tarusul si a zis:"de aici..pana aici"...fara calcule prea exacte...ingrijorarea mea este sa nu platesc la pret de intravilan un teren din care sa trebuiasca sa cedez ulterior pt drumul de servitute...ce trebuie sa fac sa am o astfel de garantie?
Daniela
trebuie neaparat sa gasesti un reper fix de la care sa pornesti masuratorile terenului tau. E de preferabil ca terenul sa aiba deja cadastrul facut. Astfel ti-ar fi mult mai usou
de obicei se plateste si drumul de servitute ,
daca terenul este la drum proiectat sau la drum neasfaltat sunt retrageri de 2-8m in general,
scoate un certificat de urbanism de la primarie pentru siguranta
..nu mi se pare normal sa cumpar drum de servitute la pretul de teren intravilan pe care sa pot construi...la un pret mult mai mic e altceva,dar asta ramane sa negociez cu vanzatorul,ma interesa anume care act pe care-l pot solicita si cui...,poate sa-mi confirme exact daca ceea ce cumpar contine drumul de servitute,sau parcela este deja trasata cu limita langa drum,atat doar
Daniela

Alte discuții în legătură

Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Drum privat: obligatia vanzatorului sau a cumpărătorului? Georgianand Georgianand Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren, aflat in camp, fiind al 2lea lot de la strada principala , necesitand deci o cale de acces (drum privat). ... (vezi toată discuția)