avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren langa drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren langa drum de servitute

As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva.
Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat fizic;astfel...terenul in cauza,drumul si terenul proprietarului de peste drum,nu sunt ingradite sau trasate in vreun fel.Ce acte anume trebuie sa solicit eu la cumparare,care sa ma asigure ca ceea ce cumpar nu face obiectul drumului de servitute?...Adica,pe scurt,sa nu platesc cu bani grei fiecare mp de pamant...dupa care sa ma trezesc ca mi se taie vreo 100 mp fasie din parcela,aceasta considerandu-se datoria mea fata de drumul de servitute.
Multumesc anticipat
Daniela
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:53, 18 Septembrie 2006
...repet...accesul la terenul meu nu este o problema si nu depinde de drumul de servitute...(am acces pe alta latura la o strada asfaltata),dar cel care are parcela in spatele meu nu are acces decat de pe drumul de servitute in cauza si intzeleg ca trebuie sa i se asigure acest drum.....dar de ce pe banii mei ..si nu pe banii vanzatorului?Din cate stiu,daca se ajunge in instanta cel mai probabil vanzatorul meu este obligat sa-mi dea inapoi banii pe portiunea aceea de drum...dar nu vreau sa ajung asa de departe ...vreau sa rezolv problema de la momentul cumpararii terenului,de asta intreb care ar fi actele de care am nevoie,ca sa ma asigure ca partea cumparata nu include drumul
Daniela
depinde cum ai facut intelegerea cu proprietarul
daca la momentul respectiv avea cadastru sau nu
ce clauze ai prevazut in contract
"cartea terenului" este dosarul de cadastru unde ai suprafata terenului si toate coordonatele de identificare - dupa cadastru se face dezmembrare si intabulare
mergi la un expert topo care face identificarea terenului
cu aparate speciale gps (eroarea este de 0.01%)
pentru drum de servitute se face cadastru separat
Ati vorbit deja cu vecinul din spate?
Ce zice? Pe unde trecea el pana acu de pe proprietatea lui? Poate servitutea se va stabili si prin proprietatile vecinilor. Ati vorbit cu ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Drum privat: obligatia vanzatorului sau a cumpărătorului? Georgianand Georgianand Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren, aflat in camp, fiind al 2lea lot de la strada principala , necesitand deci o cale de acces (drum privat). ... (vezi toată discuția)