avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren fara acces
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren fara acces

Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care il vinde acuma nu a lasat drum. Mai exista un drum in apropriere dar pana la acest drum sunt patru parcele de aprox. 15m . Ce pot sa fac in acest caz pentru a avea acces la teren.
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 12:30, 30 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Cum a putut vânzatorul să vânda prima parcelă făra să lase drum de servitute pentru a doua pacelă cănd a facut cadastru și dezmembrarea,și care notar și-a dat acordul pentru aceasta vânzare.
Vreți să obligați 4 propietari să vă dea voie să le încălcați propietatile ca să ajungeți la propietatea dvs..De ce nu solicitați vânzătorul să vă facă drum de servitute(trecere).
Eu unul nu a-și cumpăra acel lot de teren.
Problema este ca terenul vandut e ingradit, si respectiva parcela apare la primarie pe alt nume .vanzatorul zice ca o sa se faca drum de la cel principal( drumul principal e la o distanta mai mica decat drumul la care a avut initial acces tot terenul) pt ca toate parcelele peste care se doreste drumul de servitute sunt impartite in doua deci parcelele care au ramas nevandute sunt intr-un drept cu cea pe care doresc sa o achizitionez. Si pretul este acceptabil.
@Av-SfabuAndra,

Si cum as putea construi pe un astfel de teren? Mentionez ca e extravilan la limita cu intravilanul si la oras.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2016
Adriantot, moderator
Aveți drept de trecere pe care va trebui să îl solicitați în instanță în cazul în care nu vă este asigurat. Acesta se va stabili pe o cale care va fi cea mai puțin păgubitoare pentru terenul/terenurile care urmează a fi grevate. Pentru a putea construi pe el va trebui să îl treceți în intravilan, ceea ce va necesita întocmirea unui PUZ - care deobicei presupune costuri semnificative. Fiind teren extravilan aveți grijă la încadrarea acestuia (teren agricol, fânaț etc) pt că și de aici veți putea avea anumite incoveniente la momentul încadrării terenului în intravilan.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
Andreea Simon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din extravilan atitirisca atitirisca Buna ziua , Impreuna cu niste rude detin un teren de 5000mp extravilan in indiviziune. De curand ne-am hotarat sa dezmembram terenul in 5 parcele plus un ... (vezi toată discuția)
Teren fara cale de acces loredanamariana loredanamariana Buna seara ! Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan fara cale acces loredanamariana loredanamariana Buna seara ! Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a ... (vezi toată discuția)