avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren intravilan fara cale acces
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren intravilan fara cale acces

Buna seara !
Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a prezentat vanzatorul inainte de cumparare. In fata lotului avem ca vecin o fasie de teren care incepe de la 0 cm si se lateste dealungul lotului pana la 33 cm , sunt aproximativ 10 metri unde fasia are grosime cativa milimetri dar chiar si asa este in fata lotului si practic nu avem deschidere la strada. Conform spuselor vanzatorului aceasta fasie este o aliniere de teren si trebuia sa o cedeze pentru drum , asa scria si in PUZ fapt ce ne-a facut sa mergem pe incredere si sa cumparam terenul .Acum la cateva zile de la semnarea contractului am constatat ca aceasta fasie nu a fost cedata domeniului public si nici nu are notata servitute de trecere.Mai mentionez faptul ca aceasta fasie se intinde in fata mai multor loturi care urmeaza dupa mine si nu sunt inca vandute si ca in total are 73 mp. L-am sunat pe cel care ne-a vandut terenul si spune ca in urma hotararii consiliului local aceasta fasie nu trebuie sa o cedeze drumului chiar daca asa scrie in PUZ si ca nu stie ce este de facut in aceasta situatie, ar vrea sa imi vanda aceasta fasie dar eu nu mai vreau sa platesc nimic deoarece am fost pacalita ca am deschidere la strada 40 metri si ca nu ma incurca cu nimic. Nu vreau sa cumpar aceasta fasie pentru ca le blochez iesirea restului de loturi inca nevandute si in fata lotului meu daca ii calculez suprafata am doar 6 mp. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie? Cum pot sa imi obtin deschiderea la strada fara sa mai platesc nimic ? Pot sa obtin autorizatie de construire? Este legal ceea ce se intampla?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
loredanamariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:19, 16 Noiembrie 2018
fara sa platiti, nu cred. servitutea e obligatorie, dar nu si gratuita. vorbiti cu vecinul/ vecinii care trebuie sa o asigure si daca va intelegeti, mergeti la notar. contrar, mergeti in instanta. dupa ce aveti actul autentic (notarial sau judecatoresc), mergeti la OCPI si notati in cartea funciara a fondului aservit aceasta servitute. abia apoi puteti sa incepeti diligentele pentru autorizatia de constructie. tineti seama de faptul ca terenul de trecere nu este al dvs.
Nu inteleg de ce trebuie sa plateac servitute, in fata mea sunt doar cativa milimetri, pe schita nici macar nu sunt vizibili, trebuiau sa fie cedati drumului, am fost pacalita ca am deschidere 40 m, i-am spus ca doresc sa construiesc... Notarul are voie sa autentifice actele ib situatia in care nu am deschidere la strada?
vreti sa aveti dreptate sau sa va rezolvati problema? fasia de care vorbiti nu poate avea mai mult de 20mp. cumparati-o, de ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara cale de acces loredanamariana loredanamariana Buna seara ! Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a ... (vezi toată discuția)
Proces indiviziune teren anadobrescu anadobrescu Doresc sa cumpar un teren care se afla in sector 6, teren de 290 mp, cu deschidere de 16 m. In spatele acestui teren se mai afla o parcela, ( lata de 6m ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)