avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum privat: obligatia vanzatorului sau a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum privat: obligatia vanzatorului sau a cumpărătorului?

Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren, aflat in camp, fiind al 2lea lot de la strada principala , necesitand deci o cale de acces (drum privat). Vanzatoarea doreste sa ii fie platit acest drum privat deoarece sustine ca e o portiune de pamant pentru care pierde bani (latime 6m, lungime cc 24 partea mea) .. este legal /obligatoriu ceea ce spune si ce doreste sau este obligatie ei sa imi asigure o cale de acces? Multumesc anticipat , astept cu nerăbdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:54, 8 Octombrie 2019
cale de acces (drum privat). -m vanzatorul nu are o SERVITUTE DEJA INCUVIINTATA DE LA PRIMUL TEREN? servitutea de trecere? dACA DA, ATUNCI ACCESORIUL URMEAZA SOARTA PRINCIPALULUI, ADICA VINZI PROPRIETATEA PRIVITA CA BUN PRINCIPAL, VINZI SI ACCESORIILE, IN SPETA, SERVITUTEA DE TRECERE.
Daca ai alta optiune de a lua contact cu drumul principal, esti obligata sa o construiesti.
Nimeni nu poate vinde mai mult decat ceea ce are.
Ce figureaza in cartea funciara? dar la administratia financiara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drumul apare in cadastru sau are cadastru separat?
Negociati pretul functie de accesibilitate!
Buna ziua,
Terenul este in intravilan sau extravilan?
Din ce cunosc...pentru a vinde diferite suprafete, parcele, dintr-un teren proprietarul este obligat sa-l parceleze si sa asigure accesul la el.
Vedeti ce scrie in cadastrul terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)