prin hotararea de divort tatal trebuie sa plateasca o anumita suma lunar. problema este ca din luna iunie 2009 nu a mai platit.
alocatia de stat din germania venea in contul lui si era parte din pensia alimentara lunara.
el spune ca, deoarece copilul traieste in romania, autoritatile germane nu mai platesc cei 154 Euro.
ma interesa daca fetita, cetatean german care locuieste in romania cu mama sa are dreptul la diferenta pana la 154 euro de la statul german (primeste alocatia statului roman)
multumesc
va rog sa ma lamuriti daca este cazul pentru completarea formularelor E401 si 411 in cazul nostru:
- copil nascut in germania din mama romanca si tata german
- parinti divortati
- copilul traieste cu mama in Romania si beneficiaza de alocatia data de statul roman
Intrebare:
poate beneficia de diferenta pana la 154 Euro din partea statului german?
Multumesc
Nu, inca nu am apelat. M-am gandit si eu ca ar fi o solutie.
As dori sa stiu si daca pot actiona in justitie pe tatal fetitei, fostul meu sot, de aici din Romania pentru neplata pensiei alimentare stabilite de curtea germana, din iulie 2009 pana in prezent.
Doresc ajutor specializat in urmatoarea situatie: copilul nascut in Germania, cu dubla cetatenie (germana si romana) care traieste cu mama lui in Romania, tatal german lucreaza in Germania, parintii divortati, are dreptul la alocatie de stat din Germania?: