O persoana are act aditional la contractul individual de munca prin care societatea se obliga sa-i plateasca 24 salarii compensatorii in cazul in care i se desface contractul de munca din culpa angajatorului. Acest act aditional este semnat de directorul general al societatii din Romania, aceasta fiind o sucursal a unei societati din alta tara. Societatea mama, actionar unic al firmei din Romania, nu a semnat aceste acte. Sunt valabile?
Conform deciziei curtii constitutionale pensiile si salariile vor fi inghetate. Unul din amendamente la legea 410 este suspendarea platii indemnizatiei de revolutionar. Curtea a spus ca este constitutional sa inghete, ce s-a hotarat in legatura cu amendamentul mentionat care prevede suspendarea platii? Poate cineva sa ma lamureasca?
Buna ziua,
In legatura cu ordonanta de guv. 53/25.06.2010, as dori sa stiu cui i se aplica. Eu am decizie eliberata de casa de pensii in data de 31.05.2010, ordonanta a aparut in monitor in 25.06.2010. Mai pot primi drepturile restante cf. legii341/2004, avand in vedere ca decizia mea este anterioara ordonantei?
aduc in discutie urmatoarea problema:
- am cumparat un apartament intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul 2, si doresc sa-mi instalez o centrala de apartament.Doresc sa stiu calea legala pentru acest lucru.
Datele sunt urmatoarele:
-imobilul are 2 scari si o centrala comuna pe gaz din 1945 (care este ineficienta) amplasata la subsolul cladirii
-contorul de gaz se afla in afara cladirii
-imobilul nu are asociatie de proprietari si nici administrator
-listele pentru plata utilitatilor se fac de catre un locatar, fara a fi platit pentru acest lucru
-factura pentru incalzire se emite si se plateste la EON GAZ(centrala fiind pe gaz)
In aceste caz as dori sa stiu in ce conditii (legale) pot sa ma debransez de la centrala comuna si sa-mi instalez o centrala proprie pe gaz si ce cheltuieli comune trebuie sa platesc.