avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata indemnizatiilor restante conform OUG nr. 53/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata indemnizatiilor restante conform OUG nr. 53/2010

Buna ziua,
In legatura cu ordonanta de guv. 53/25.06.2010, as dori sa stiu cui i se aplica. Eu am decizie eliberata de casa de pensii in data de 31.05.2010, ordonanta a aparut in monitor in 25.06.2010. Mai pot primi drepturile restante cf. legii341/2004, avand in vedere ca decizia mea este anterioara ordonantei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:17, 10 Iulie 2010
Daca decizia a fost emisa in 31.05.2010, ar fi trebuit sa primiti indemnizatiile restante. Cereri pentru punerea in plata a acestor indemnizatii s-au facut. Eu va sugerez sa faceti un drum pana la casa teritoriala de pensii.
Accesati link-urile de mai jos, despre acelasi lucru s-a discutat si acolo.

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
ne puteti indica, va rog, care este temiul de drept in virtutea caruia casa de pensii trebuia sa introduca la plata indemnizatile restante in luna urmatoare de ciziei ...am tot cauta si nu gasesc..., ma ajutati , va rog :vishenka:
Nu exista un temei legal in sensul platii indemnizatiei incepand cu luna urmatoare emiterii deciziei. Data de la care se platesc pensiile sau indemnizatiile este trecuta pe decizie. Faptul ca, practic, nu se poate efectua plata imediat ce a fost emisa decizia, este altceva. Din acest motiv se platesc diferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante plati pensii revolutionari raduco76 raduco76 BUNA ZIUA! REFERITOR LA SISTAREA ACORDARII PENSIILOR RESTANTE PENTRU REVOLUTIONARI PRIN APLICAREA OUG 53/2010 SI A DECIZIEI CNPAS, PRECIZEZ CA SOCRUL MEU A ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiilor restante prevazute de legea nr. 341/2004 / oug nr. 53/2010 nicu1506 nicu1506 AM EMISA O DECIZIE CASA DE PENSII PENTRU PLATA INDEMNIZATIEI DE REVOLUTIONAR IN DATA DE 22 MAI.IN 17 IUNIE GUVERNUL A ADOPTAT ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE ... (vezi toată discuția)
Lamuriri aplicare oug nr. 53 din 25.06.2010 esalonare plata revolutionari Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece am primit multe mesaje private si pe forum despre acest subiect as dori sa lamuresc din punct de vedere juridic aplicarea OUG nr.53 din ... (vezi toată discuția)